Spyshots

Nieuwe Maserati Quattroporte in de bocht

Een nieuwe Maserati is altijd iets om naar uit te kijken. Het vierde kwartaal hebben we dus al gemarkeerd in onze agenda. Dan zullen de Italianen ons namelijk verblijden met een nieuwe Quattroporte. En in voorbereiding daarop geven ze op de Ring alvast een glimp van wat de limousine kan.

Zo foeilelijk nu nog als prototype, zo’n blikvanger zal de nieuwe Quattroporte ongetwijfeld weer zijn als hij begin 2013 de showrooms aandoet. Reeds acht jaar is het bestaande model in ons midden, maar we zijn hem nog altijd niet beu. Bij de nieuwe gaan we ervan uit dat Maserati wederom luxe, comfort en sportiviteit op grandioze wijze heeft weten samen te brengen, en dat allemaal verpakt in een wonderschoon en typische Italiaans papiertje.

Grote jongen
Voorlopig hint Maserati enkel naar de prestaties van de nieuwe Quattroporte. Momenteel wordt deze op de Nürburgring aan diverse tests onderworpen en gezien de foto’s doen de testcoureurs het allesbehalve rustig aan. Dat belooft wat voor de sportiviteit.
Met de wegligging lijkt het in ieder geval wel snor te zitten. De nieuwe Quattroporte staat dan ook op een geheel nieuw platform. Een V8 zal vermoedelijk weer voor de voortstuwing zorgen. Met aannemelijk meer vermogen dan de 440 pk nu, juist ook omdat de auto groter wordt, al zal Maserati met aluminium en carbon het wagengewicht zoveel mogelijk proberen te drukken.

Gerelateerde artikelen

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Autonieuws
Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.