Spyshots

Compleet nieuwe Mercedes Viano

De Mercedes Vito en Viano werden vorig jaar nog grondig gefacelift, maar hebben hun langste tijd natuurlijk wel gehad. Mercedes werkt dan ook volop aan hun opvolger. En daarvan hebben wij de allereerste beelden.

Mercedes heeft de afgelopen tijd wel de nodige verwarring gezaaid. Op diverse fora doken foto´s op van huidige Viano´s met een flink uitgebouwde grille later gevolgd door beelden van een model met zelfs een compleet nieuw front. Bijzonder, want zou Mercedes de Viano dan opnieuw een facelift geven? Nee, zo blijkt het antwoord. Er komt een compleet nieuwe Viano aan. Dat bewijzen onze beelden.

Citan invloeden?
De Viano op de foto´s is van voor tot achteren ingepakt. En daaruit maken we op dat er een geheel nieuwe carrosserie onder de camouflage schuilgaat. Vooral het front zal daarbij zeer kenmerkend worden en sterk afwijken van de huidige Viano. Vermoedelijk ligt de neus meer in lijn met de nieuwe kleine bestelauto van Mercedes, de Citan.

Facelift
We verwachten dat de techniek van de Viano zoals die in 2013/2014 op de markt komt niet compleet nieuw zal zijn. En dat heeft opnieuw te maken met de in 2010 doorgevoerde facelift. Daarbij werd het uiterlijk weliswaar niet zo grondig aangepakt, maar wist Mercedes wel een groot deel van de onderhuids techniek te vernieuwen. De voor- en achterassen werden herzien, het motorengamma compleet vernieuwd en ook de versnellingsbakken aangepast. Daarmee presenteerde Mercedes onderhuids bijna een compleet nieuwe auto.

Gerelateerde artikelen

Overal uitslapen in Mercedes V-klasse Marco Polo

Autonieuws
Super-de-luxe
> Artikel lezen

Business lounge op wielen: Brabus V-klasse

Autonieuws
Business lounge op wielen: Brabus V-klasse
> Artikel lezen

Mercedes Concept V ision e: de ultieme getaway car?

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse Plug-In Hybrid
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille
> Artikel lezen

Luxe kampeerbus: de nieuwe Mercedes-Benz Marco Polo

Lifestyle & design
Mercedes-Benz Marco Polo and Marco Polo Activity
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-Klasse gaat op de sportieve toer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.