Spyshots

Nieuwe Maserati Quattroporte vordert gestaag

Eind 2013 zal de compleet nieuwe Maserati Quattroporte bij de dealers staan. Een bijzonder moment, want de huidige Quattroporte is dan inmiddels tien jaar onder ons. Daarmee is het een icoon geworden.

De derde generatie Quattroporte zit al enige tijd in het vat. We hebben al diverse mules betrapt waarbij Maserati de techniek van de nieuweling verpakt in de carrosserie van zijn voorganger. Op het eerste gezicht doet het prototype op deze foto’s dat ook vermoeden, maar het blijkt hier toch echt om een prototype van het volledige model te gaan. Desalniettemin heeft Maserati de camouflage nog zo goed toegepast dat van het uiterlijk weinig zinnigs te maken is. Natuurlijk, de auto krijgt stijlkenmerken van de Gran Turismo en Kubang, maar dat is ook alles dat we weten.

V8 en vierwielaandrijving
Motorisch zit de kans er dik in dat er opnieuw een V8 (rond de 470 pk) uit de schappen van Ferrari als basis gebruikt gaat worden. Datzelfde geldt voor het onderstel. Naast een achterwielaangedreven Quattroporte gaan er geruchten over een vierwielaangedreven versie die dan kan putten uit de voorraad die Ferrari voor de FF heeft besteld. Een 8-traps automaat behoort tot de standaarduitrusting evenals een start-/stopsysteem.

Afgeslankt
De chique Italiaanse sportbolide profiteert uiteraard van de laatste stand der techniek op het gebied van materiaalgebruik. Reken dan ook op het veelvuldig inzetten van aluminium en gedeeltelijk carbon om zodoende het gewicht zo laag mogelijk te houden. Geduld moeten we nog wel even hebben. Begin 2013 zal Maserati de auto presenteren om vervolgens pas tegen het einde van dat jaar bij de dealers te staan.

Gerelateerde artikelen

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Autonieuws
Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.