Spyshots

Nieuwe Mercedes S-klasse verrassend onbedekt

Zo hebben we een nog flink ingepakte S-klasse en zo gaat de toplimousine vrijwel onbedekt over straat. Ruim een jaar voor de introductie heeft Mercedes-Benz ervoor gekozen het exterieur van hun nieuwe vlaggenschip voor een deel vrij te geven.

Het exterieurontwerp van de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse zou stijlkenmerken van de F800 Style en F700 Concept bevatten en daar is niets aan gelogen. Van opzij gezien is dat nog net beste zichtbaar; vergelijk het profiel van dit prototype maar eens met de geavanceerde F700. Omdat klanten in dit segment niet al te veel van grote veranderingen houden, blijft de nieuwe S tevens trouw aan de huidige generatie. Maar dan wel verweven met de kenmerken van de nieuwste Mercedessen (koplampen, grille).

Technologiedrager
Het team dat de nieuwe S-klasse ontwikkelt staat onder grote druk. Ondanks dat de concurrentie er niet voor onder doet, wordt de S-klasse wereldwijd nog altijd gezien als de benchmark in zijn (prijs)klasse. Die naam wil Mercedes natuurlijk graag behouden. Dat verwacht de klandizie ook. Achter de schermen wordt dus hard gewerkt aan innovaties die compleet nieuw zijn of weer net even wat verder gaan dan de bestaande. Reken er maar gerust op dat de nieuwe S significant meer ééntjes en nulletjes bevat dan zijn voorganger. 

Zinloos geweld
Motorisch verwachten we eigenlijk geen spectaculaire ontwikkelingen; de S-klasse is immers al goed voorzien. De range zal wederom variëren van een efficiënte viercilinder tot aan een majestueuze twaalfpitter, alhoewel die laatste onder het mom van ‘zinloos geweld’ mogelijkerwijs niet meer bij ons verkrijgbaar zal zijn. In Azië en omringende landen vinden ze dat meer dan acht cilinders nog zeker moet kunnen.

AMG
De meest zuinige in het toekomstige palet is de plug-in hybride met techniek gebaseerd op dat van de Vision S 500 die zelf een verbruik van 3,3 l/100 km kan realiseren. Uiteraard zal AMG zich wederom op de S-klasse storten. Maar nogmaals, het is de vraag of van de twee versies (S 63 AMG en S 65 AMG) de krachtigste, dus met V12, hier verkrijgbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.