Spyshots

Facelift Kia Sorento onderweg

In ons land zijn de verkoopaantallen van de Kia Sorento drastisch afgenomen. Maar toch doet het model het nog altijd bijzonder goed. Vooral wereldwijd gezien. Een facelift moet dat niveau weten te behouden.

Ooit was de Kia Sorento het paradepaardje van het merk. De eerste generatie van de SUV zorgde ervoor dat Kia een imagoboost heeft gekregen die een startschot was voor de zeer succesvolle groeispurt die de Koreanen het afgelopen decennium hebben doorgemaakt. De tweede generatie van de Sorento was veel minder die imagebuilder, temeer ook omdat het model groeide en voor Europa simpelweg iets minder aantrekkelijk werd. Bovendien speelde de concurrentie handig in op de monopoliepositie die Kia had en liepen de verkoopaantallen langzaam maar zeker terug. Verkocht Kia in 2010 in ons land nog ruim 1.000 Sorento´s, vorig jaar waren dat er nog geen 500. Heel wat anders dan recordjaar 2007 toen er ruim 2.800 van de eerste generatie op kenteken werden gezet.

Concurrentie
Ondanks die teruglopende verkoopaantallen doet Kia het in vergelijking met haar concurrenten nog bijzonder goed. Hyundai verkocht in 2010 en 2011 respectievelijk 288 en 327 Santa Fe´s, terwijl Nissan met de X-trail bleef steken op 18 en 65 exemplaren. Ook Chevrolet wist met de Captiva niet hoger te eindigen dan 167 exemplaren in 2010 en 100 stuks in 2011.

220.000
De facelift waaraan Kia op dit moment werkt zal wellicht niet de pleister op de wond kunnen vormen, maar wie weet kunnen de Koreanen toch weer de gevoelige snaar van ons Europeanen raken. Maar dat uiteraard wel zonder dat de rest van de wereld het model minder in trek gaat vinden. Wereldwijd verkocht men in 2011 immers 220.000 Sorento´s waarvan een zeer groot deel voor Rusland en van de rest het overgrote deel voor de Verenigde Staten.

Anti-veroudering
De facelift lijkt vrij ingrijpend. Op de spyshots zien we dat Kia zowel de voor- als de achterzijde grondig heeft ingepakt. Het lijkt er dan ook op dat er onder die camouflage een nieuwe neus schuil gaat. Meer in lijn met de recent gepresenteerde modellen als de Cee´d en K9. Maar ook de achterzijde zal aan de anti-verouderingskuur niet ontkomen. Of er technisch ook de nodige maatregelen genomen zijn om de auto schoner, zuiniger en daarmee aantrekkelijker voor ons te maken is onbekend...

Gerelateerde artikelen

Twee diesels en een benzine voor nieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Nieuwe Kia Sorento verkrijgbaar met drie motoren
> Artikel lezen

Meer details gloednieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Meer details gloednieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento

Autonieuws
Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento
> Artikel lezen

Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager

Autotests
Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.