Spyshots

Nieuwe Renault Clio toont zijn gezicht

Terwijl wij ons opmaken voor Genève zitten de testrijders van Renault met hun gedachten bij Parijs. Dit najaar zal in de Franse hoofdstad namelijk de compleet nieuwe Clio debuteren. En het eerste concrete levensteken daarvan hebben we nu eindelijk!

Deze spyshots van de vierde generatie Renault Clio wisten we te maken in het noorden van Zweden alwaar de Fransen momenteel volop aan het testen zijn met de auto. Dat moet ook wel als deze tegen het einde van het jaar op de markt zal komen. Opvallend is dat Renault ditmaal geen enorme lappen camouflage over de auto heeft gedrapeerd, maar juist heeft gekozen voor stickers. Daarmee is veel meer van het lijnenspel te zien dan Renault normaal gesproken doet. Dat moet een reden hebben. Zou het te maken hebben met het feit dat de huidige Clio het lang niet zo goed doet als gehoopt? Renault kan zodoende potentiële klanten wel alvast opwarmen voor een radicaal ander model. 

Laurens van den Acker
Hoe dan ook, de concurrentie moet ook bang gemaakt gaan worden. En daar zal dit nieuwe design ongetwijfeld aan bij gaan dragen. Het is duidelijk gebaseerd op de Zoe concept en draagt uiteraard ook kenmerken van de overige door Laurens van den Acker ontworpen Renaults. Absoluut smakelijk als je het ons vraagt. Daarnaast zal de techniek grondig worden herzien en moet de Clio flink in gewicht worden gereduceerd. Het draagt allemaal bij aan betere prestaties in combinatie met een lager verbruik. Daar eveneens voor verantwoordelijk is het motorengamma dat vermoedelijk vanaf de start zal bestaan uit een aantal drie- en viercilinder benzinemotoren en een tweetal kleine diesels. Reken op dusdanig schone techniek dat zeker een aantal ervan vol in aanmerking komen voor belastingvoordelen.

Clio Estate
Renault zal de nieuwe Clio in eerste instantie als vijfdeurs onthullen. De Clio Estate volgt in de loop van 2013. Een smakelijke Gordini en RS zullen ongetwijfeld niet ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.