Spyshots

Volkswagen Golf VII 100 kg lichter

Meer en meer autofabrikanten zetten in op een lager wagengewicht om de prestaties van hun auto’s te verbeteren. Ook Volkswagen maakt zich hard hiervoor. De Golf VII moet tussen de 70 en 100 kg lichter worden.

Nog voor 2013 zullen we kennis gaan maken met de Volkswagen Golf VII. Geen ingrijpende facelift dit keer waarvan Volkswagen claimt dat het een nieuwe generatie betreft, maar daadwerkelijk een Golf die vanaf een leeg vel papier is ontwikkeld. Dat zal je echter vooral onderhuids merken, want reken er maar niet op de Golf VII qua design een andere weg inslaat; dat zal opnieuw voortborduren op eerdere generaties. Wel zal Volkswagen aan de hand van het exterieur bij voorbaat te kennen geven dat de nieuwe Golf lichter is geworden. De carrosserie wordt enkele centimeters langer, maar ranker.

Aluminium
De nieuwe Golf zal wederom verkrijgbaar zijn in vier carrosserievarianten: de drie- en vijfdeurs hatchback, als Variant en Cabriolet en daarnaast is de Golf Plus ook weer van de partij. Afhankelijk van het model ligt het leeggewicht tussen de 70 en 100 kg lager dan voorheen. De toepassing van meer aluminium onderdelen is hiervan de oorzaak. Het lagere gewicht werkt door in zowel de dynamische als de efficiënte prestaties van de Golf.

Allrounder
Als tweede model na de nieuwe Audi A3 dat op het gloednieuwe MQB-platform staat moet de Golf een nog betere allrounder worden. Nieuwe en vernieuwde krachtbronnen maken hem vervolgens zuiniger en schoner dan ooit tevoren. Bestaande, verfijnde TSI’s en TDI’s zullen het gros van het gamma beslaan. De Golf Plug-in Hybride die 50 kilometer enkel op stroom kan rijden en de volledig elektrische e-Golf vallen onder de nieuwkomers. Ook de onlangs in de Audi A1 Sportback voorgestelde 1.4 TSI met cilinderuitschakeling zal op termijn aansluiten.

GTI
De topversies worden vanouds gevormd door de Golf GTI en R. Beide krijgen de beschikking over de modernere EA888-motor. Vermogens van de snelste Golfs zullen hierdoor stijgen, met om en nabij de 300 pk voor de Golf R. De GTI krijgt er niet zo heel veel bij, maar profiteert, net als de R overigens, van de toepassing van meer aluminium. Om hun hot hatch nog lichtvoetiger te maken voert Volkswagen aanpassingen door aan de ophanging. Klaarblijkelijk wil Volkswagen zo veel mogelijk terug naar de oer-GTI.

Gerelateerde artikelen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.