Spyshots

Range Rover vermaakt zich opperbest

Terwijl alle aandacht momenteel uitgaat naar de Evoque en de opvolger van de Defender vermaakt de nieuwe Range Rover zich opperbest in het ijzige Scandinavië. Hoewel nog zwaar gecamoufleerd laat de auto niet eens zo lang meer op zich wachten.

Tien jaar gaat de Range Rover nu mee. In autoland een antieke leeftijd. Tussendoor hebben we wel een aantal facelifts meegemaakt, maar echt wereldschokkend waren die nu ook weer niet. Iets dat goed is, is dat ook voor lange tijd lijken ze bij Land Rover te denken. De Britten houden er hun eigen ding op na. Maar nu vinden ze het toch wel welletjes. Volgend jaar moet hij er staat, de gloednieuwe Range Rover.

Alles een beetje beter
Groter, ruimer, luxer, statiger, maar toch lichter en zuiniger. Dat zijn de speerpunten van de nieuwe ‘Range’. Maar met nog altijd dat bonkige voorkomen. Land Rover haalt het niet in zijn hoofd om daar van af te wijken. Het heeft de Range Rover gemaakt tot wat hij nu is: een icoon. Aan de andere kant zijn tijden veranderd, en kleeft er in sommige werelddelen aan dit soort kolossen een negatief imago; ze zouden vanwege hun gigantische frontale oppervlak per definitie milieuonvriendelijk zijn. Kolder natuurlijk – en we willen hier ook geen pleidooi houden – maar autofabrikanten trekken het zich toch aan. Ook Land Rover dat sluwe trucjes zal gaan toepassen om de nieuwe Range Rover zodoende compacter te laten ogen. Of dat lukt met dergelijke buitenmaten is een tweede.

400 kg
Om toch nog even terug te komen op dat gewicht. Land Rover propt de nieuwe Range Rover helemaal vol met aluminium. Ze verwachten dat het wagengewicht zodoende met liefst 400 kilogram omlaag gaat. En geloof ons, op een kolos van dik twee ton is dat veel, heel veel. In combinatie met zuinigere motoren (acht- en zescilinders) zal dat brandstofverbruik zeker een flinke drop maken. Het schoonste jongetje van de klas wordt een afgeleide van de Range-e, de dieselhybride.

Gerelateerde artikelen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.