Spyshots

Herfstdebuut voor nieuwe Porsche Cayman

Nu de nieuwe Porsche Boxster is gepresenteerd is het wachten op de Cayman, de gesloten broer van de Boxster. In de herfst mag hij het sportwagentoneel bestormen.

Net als de nieuwe Boxster wil de Cayman definitief afrekenen met het veel op het model toegepaste predicaat ‘kappersauto’. Uit de schaduw van de 911 stappen, dat is wat Porsche in het bijzonder wenst te bereiken. Vanzelfsprekend begint dat met een volwassen geworden design, dat net als de Boxster meer masculien is.

Lichter en zuiniger
Technisch zal de Porsche Cayman identiek zijn aan de Boxster. Dat wil dus zeggen dat de basismotor wordt gevormd door een 2.7 liter zescilinder boxer met 265 pk, terwijl de duurdere S-variant over een 3.4 liter boxermotor beschikt met 315 pk. Uitgerust met de PDK-transmissie kan het topmodel in zo’n vijf seconden naar de 100 km/h sprinten. De instapper doet daar met dezelfde versnellingsbak een kleine seconde langer over. Mooi meegenomen is dat de nieuwe Cayman ook een stuk zuiniger wordt, mede dankzij een lager gewicht in combinatie met een start/stop-systeem en het terug kunnen winnen van remenergie. De waarden zullen vergelijkbaar zijn met die van de Boxster, dus 7,7 l/100 km voor het basismodel en 8,0 l/100 km voor de Cayman S.

Duurder
Hoe vreemd dat mogelijk ook is (normaliter is de cabriovariant van hetzelfde model duurder dan de coupé) zal de nieuwe Cayman wederom duurder zijn dan de Boxster. Daarvan beginnen de prijzen bij € 63.900,-. De Cayman is vanouds enkele duizenden euro’s hoger geprijsd.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.