Spyshots

Opel Junior / Allegra opent de deuren

Opel heeft gezegd dat hun kleine Junior / Allegra het hogerop zoekt dan de doorsnee stadsauto. Wanneer een fabrikant zoiets roept komt dat veelal tot uiting in het interieur. En laten we nu juist daar onze camera op hebben kunnen richten.

Aanraken mochten we niet, maar een kijkje nemen in het interieur van de Opel Junior stuitte niet op tegenstand. En inderdaad, het dashboard voor zover we dat krijgen te zien ziet er alleraardigst uit. Aanvankelijk lijkt het ietwat onoverzichtelijk met al die verschillende ‘zones’, maar saai is het allerminst. Een sportief stuur, een kwalitatief aandoend dashboardoppervlak en veel met pianolak afgewerkte delen geven het geheel een hoogwaardige, chique uitstraling. Wel houden we een slag om de arm of dit ook op de goedkopere uitvoeringen van toepassing zal zijn.

Prijs
Die luxueuze uitstraling is overigens niet zomaar gekozen. Opel wil het met de Junior namelijk opnemen tegen de Fiat 500 en de MINI, de duurdere auto’s in het kleinste segment. De mogelijkheden om te personaliseren zullen daarom ook omvangrijk zijn, aldus Opel. Makkelijk zal de Opel Junior die in 2013 de markt betreedt het in ieder geval niet krijgen. In korte tijd is het A-segment overspoeld met nog meer sterke modellen, waaronder het trio van de Volkswagen Groep. De prijsstelling van de Opel Junior zal dus met name bepalend zijn voor diens succes.

Gerelateerde artikelen

Alle details Opel’s nieuwe éénliter driecilinder

Autonieuws
Alle details Opel’s driecilinder
> Artikel lezen

Opel Adam met 3-cilinder heeft vanafprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.