Spyshots

De gefacelifte Mercedes GLK is er klaar voor

Over een maand trekt Mercedes in Geneve het doek van de vernieuwde GLK-klasse. De compacte SUV uit Stuttgart zal een uitgebreide facelift krijgen waarop we dankzij de inmiddels flinterdunne camouflage een goede blik kunnen werpen.

De technische details zijn uiteraard nog niet bekend, maar qua design is er weinig geheim meer aan de gefacelifte GLK. Vele malen hebben we het model met een zwaar gecamoufleerd front voorbij zien rijden, maar ditmaal hebben de Duitsers ook een nauwelijks gecamoufleerd prototype bij zich.

Vriendelijker
Wat we duidelijk zien is dat het front een stuk rondere vormen kenmerkt. Het scherpe is er een beetje vanaf. Zou de consument daar dan toch niet voor gevallen zijn? Op de vernieuwde GLK zou dat geen reden meer zijn om hem te laten staan. Vriendelijker, maar vooral ook nog wat gespierder en chiquer oogt het model dankzij de nieuwe voorbumper, grille en lichtunits. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen iets minder ingrijpend met enkel gewijzigde achterlichtunits en een net iets anders getekende achterbumper.

Het debuut van de vernieuwde Mercedes GLK zal plaatsvinden op de Autosalon van Genève. Officiële informatie verwachten we dan ook spoedig.

Gerelateerde artikelen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.