Spyshots

BMW M3 verliest camouflage

Alle overige BMW M-modellen ten spijt, maar de M waar we toch wel het meest naar uitkijken is de nieuwe M3. Apart van het icoonverhaal is hiervan de reden dat de nieuwe M3 een heuse noviteit bevat: een trioturbo!

BMW geeft de nieuwe M3 geleidelijk aan bloot. Met nog zeker een jaar tot de lancering te gaan heeft het model weer iets aan camouflage verloren. Het is nog altijd lastig conclusies trekken, maar het lijkt erop dat de voorspoiler van de nieuwe M3 net even wat anders wordt dan die tongen losmakende ‘vissenbek’ van de M5. Ook aan de achterkant werd tape verwijderd, maar desondanks hier niets nieuws onder de zon. De spiegels zijn nieuw; de provisorische exemplaren hebben plaatsgemaakt voor de definitieve, met subtiele LED-knippers.

Turbokracht
Over de nagelnieuwe motor valt nog altijd weinig concreets te melden. Hoewel officieel niet bevestigd twijfelt er niemand meer aan dat de nieuwe M3 de beschikking krijgt over drie turbochargers, waarvan één elektrisch aangedreven, in combinatie met de terugkeer van de zes-in-lijn. Het geschatte vermogen zal op zo’n 450 pk komen te liggen. Bovendien zal de nieuwe generatie door de toepassing van innovatieve materialen (CFRP) niet alleen lichter zijn, maar ook zuiniger.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.