Spyshots

BMW 6-serie Gran Coupe ook als M

Hier het bewijs dat er van de vierdeurs 6-serie Gran Coupé ook een M-versie komt! BMW windt er zelfs geen doekjes om door een prototype nauwelijks verhullend de weg op te sturen.

De M-uitvoering van de BMW 6-serie Gran Coupé zou nog dit jaar bij de dealers moeten staan. Dat is slechts een half jaar na de nieuwe M6 waarvan nog niet duidelijk is of daarvan eerst de Cabriolet of de Coupé verschijnt. Het zou dus ook zomaar kunnen zijn dat de M6 Gran Coupé nog eerder verschijnt dan één van de tweedeurs varianten, al lijkt ons dit sterk. In ieder geval kunnen we binnen afzienbare tijd een heel zwikje nieuwe BMW M’s verwachten.

xDrive?
Officieel heeft BMW nog niet bekend gemaakt welke motor de nieuwe M6 Coupé en Cabriolet herbergen. Zodoende is het tevens nog onduidelijk waarmee de M6 Gran Coupé het doet. We hebben ons geld ingezet op de 4.4 liter V8-BiTurbo zoals die ook in bijvoorbeeld de X5M en M5 ligt en met een maximaal vermogen dat minimaal op 560 pk ligt. Genoeg voor meer dan vlotte prestaties in ieder geval. Wellicht zijn we daarom des te nieuwsgieriger naar BMW’s beslissing om de M6 Gran Coupé (ook) met xDrive-vierwielaandrijving voor te schotelen. Het model zou hiermee namelijk niet alleen een gooi doen naar de potentiële klanten voor de CLS 63 AMG, maar ook de Panamera Turbo.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.