Spyshots

Mercedes C-klasse

Primeur: nieuwe Mercedes C-klasse (2014) betrapt

Pas in 2014 staat de compleet nieuwe Mercedes C-klasse bij de dealers, maar wij kunnen je alvast een glimp bieden. Een uiteraard nog zwaar gecamoufleerd prototype is zojuist de ontwikkelingsafdeling in Stuttgart uitgerold.

Primeur: nieuwe Mercedes C-klasse (2014) betrapt
Een jaar geleden onderging de C-klasse een grondige facelift waarbij de Duitsers zowel het exterieur alsook het interieur onder handen hebben genomen. Deze facelift, met flink wat optische wijzigingen moet de C-klasse de komende twee jaar nog sterk kunnen laten concurreren met de onlangs eveneens vernieuwde Audi A4 en de compleet nieuwe BMW 3-serie. Totdat zijn opvolger in 2014 de markt zal betreden.

Spannende lijnen met traditionele proporties
Ondanks dat de camouflage eigenlijk elk detail nog verborgen houdt kunnen we rekenen op een designtaal die nauw verwant is aan het lijnenspel dat de nieuwe CLS siert. Daarbij combineert Mercedes vormen uit de natuur met voor de C-klasse standaard sedan proporties, maar wel gecombineerd met spannende lijnen. Tenminste, zo liet Mercedes´ designer Gordon Wagener in een eerder interview met een Duits tijdschrift weten.

Como
Het design van het interieur zal wederom volledig in handen liggen van het designteam dat aan het Italiaanse Comomeer gevestigd is. Het gevoel van je thuis voelen is daarbij belangrijker dan ooit tevoren. Mercedes zal dan ook voorzien in rijke materialen en de laatste stand der techniek als het om technologie en entertainment gaat.

Aluminium
In de continue strijd naar minder verbruik en een lagere CO2-uitstoot zal het motorengamma uiteraard verder verfijnd worden. Maar daarnaast zet Mercedes ook in op lichtere techniek. Een motorkap en kofferdeksel van aluminium zijn de ´zichtbare´ elementen, maar reken er ook op dat elk onderdeel daar waar nodig een paar gram gewichtsbesparing zal opleveren. En als het op veiligheid aankomt heeft Mercedes een naam hoog te houden. Reken dan ook op tal van elektronische hulpmiddelen.

Striptease
Nu deze allereerste spyshots een feit zijn verwachten we de nieuwe C-klasse de komende tijd met regelmaat voor de lens te krijgen. Daarbij zal de camouflage uiteraard geleidelijk aan slinken...
Redactie
Door Redactie
Primeur: nieuwe Mercedes C-klasse (2014) betrapt
Primeur: nieuwe Mercedes C-klasse (2014) betrapt
Primeur: nieuwe Mercedes C-klasse (2014) betrapt
Primeur: nieuwe Mercedes C-klasse (2014) betrapt

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers