Spyshots

Fiat Panda 4x4 ook weer van de partij

Je zou het niet meteen denken, maar de Fiat Panda 4x4 gaat daadwerkelijk verder waar anderen moeten blijven staan. Ook in onze prijslijsten zal de nieuwe weer een speciaal plekje innemen. Vanaf komende zomer.

De vaderlandse importeur weet ook wel dat de Fiat Panda 4x4 nauwelijks aftrek zal vinden. Daar gaat het hen in eerste instantie ook niet om. Men draagt het model vooral een warm hart toe. Al sinds 1983. Op de thuismarkt, specifiek in ruigere contreien van Italië, is de Panda 4x4 zelfs een van de meest geliefde auto’s. Zijn smalle, compacte buitenmaten in combinatie met een dapper vierwielaandrijfsysteem maken hem uitermate geschikt voor het wegennet aldaar.

Tegen een stootje
Behalve de grotere bodemspeling onderscheidt de 4x4-uitvoering zich visueel door zijn stoerdere carrosserie met zwarte opzetstukken van kunststof, een robuustere grille en andere wielen en banden. Binnenin zal de Panda 4x4 niet significant afwijken van de voorwielaangedreven modellen, net als onder de kap waar dezelfde motoren verkrijgbaar zullen zijn.

Genève?
Pin ons er niet op vast, maar wellicht wordt de nieuwe Fiat Panda 4x4 al over enkele weken officieel onthuld op de Autosalon van Genève. Nog voor de zomer staat hij dan bij de dealer. Niet in de VS trouwens. De Amerikanen kunnen een compacte crossover tegemoet zien die de Panda 4x4 als basis heeft. Van Jeep.

Gerelateerde artikelen

Fiat Panda 4x4: kleine krachtpatser vernieuwd

Autonieuws
Fiat Panda 4x4: kleine krachtpatser vernieuwd
> Artikel lezen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

30 jaar Fiat Panda 4x4 gevierd met Antartica

Autonieuws
30 jaar Fiat Panda 4x4 gevierd met Antartica
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.