Spyshots

Gesnapt: BMW 1-serie GT

BMW heeft de smaak goed te pakken. Na de 5-serie GT en een te verwachten 3-serie GT kunnen we ook een 1-serie GT tegemoet zien. Dit is ‘m, en het model dat zijn borst nat kan gaan maken is de Golf Plus. Van Volkswagen.

Alleen in ons land al is 15% van de Golfs die per jaar verkocht worden een Golf Plus. Ook in de rest van de wereld kan Volkswagen al sinds de lancering van de opgehoogde Golf terugkijken om een succesvol verloop in de afzet. BMW heeft dit opgemerkt en ziet hier ook wel brood in met een soortgelijke variant op basis van de 1-serie, ook omdat Mercedes al sinds jaar en dag lekker scoort met de B-klasse. In de loop van 2013 komt de 1-serie GT dan ook al op de markt. Met voorwielaandrijving.

MINI
De ongebruikelijke aandrijflijn van de BMW 1-serie GT heeft alles te maken met het feit dat het model zijn techniek deelt met de volgende generatie MINI’s. Dat scheelt de Duitse fabrikant in de kosten en de doelgroep van de 1-serie GT zal er niet om malen (waarschijnlijk zullen ze het niet eens merken) dat deze BMW geen achterwielaandrijving bevat. Plaats wordt geboden aan maximaal vier personen, maar met net dat beetje meer bewegingsvrijheid dan in de reguliere 1-serie. “Het prototype doet in werkelijkheid groter aan dan op de foto’s”, aldus onze fotograaf.

Driecilinders
Motorisch is er voor iedereen wat wils. Indien gewenst krachtige viercilinder benzine- en dieselmotoren voor de sportievelingen onder de veelal wat oudere doelgroep en gloednieuwe driecilinders voor wie niet zo nodig hoeft. Alle motoren zijn voorzien van turbotechnologie. Een handbak zal standaard zijn, een automaat optioneel.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW toont ook hybride 2-serie Active Tourer

Autonieuws
BMW toont ook hybridende 2-serie Active Tourer
> Artikel lezen

225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW

Autonieuws
225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.