Spyshots

Vernieuwde Mercedes GLK bijna naakt

Hier gaat de vernieuwde GLK van Mercedes-Benz. De onthulling is nabij en dus mocht er weer wat camouflage verwijderd worden. Bijna naakt legt hij zijn laatste testkilometers af.

Met een nieuwe BMW X3 en de blijvend goed verkopende Audi Q5 moest Mercedes iets doen om concurrerend te blijven met de GLK. Das Haus ziet de oplossing in een facelift, ook omdat het model toch alweer bijna vier jaar oud is. De vernieuwingen zijn desondanks gematigd, iets dat we gewend zijn van het merk en bovendien op prijs gesteld wordt door de klandizie in deze duurdere segmenten.

Breder aanbod
Volgens Mercedes wenst het gros van hun klanten een dieselmotor in de GLK. Toch denken wij dat als de vernieuwde GLK zich meer in de kijker wil spelen met meer benzinemotoren verkrijgbaar moet zijn. Momenteel is de keus daarin uiterst beperkt met enkel en ook nog eens de zeer krachtige en dus duurdere GLK 350 met V6 en 306 pk. Diesels zijn er al genoeg en zullen bij het gefaclifte model iets zuiniger en schoner zijn worden, al was het maar omdat Mercedes de 7G-Tronic zal hebben verfijnd. De keuzehendel daarvan zal overigens niet langer op de middenconsole te vinden zijn, maar aan de stuurkolom. En een hybride? Die toonde Mercedes ons in 2008 al in de vorm van de GLK Hybrid conceptcar maar vervolgens bleef het op dat gebied angstaanjagend stil.

Gerelateerde artikelen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.