Spyshots

Opel Junior voelt geen druk van concurrenten

De lancering van de Junior, Opel haar eigen Agyo, is al eens verschoven en nog altijd lijkt men geen haast te hebben met de kleine telg. Het duurt nog zeker een jaar voordat hij komt en dat is hem ook wel aan te zien.

Terwijl de ene na de andere concurrerende autofabrikant een vernieuwde versie dan wel een compleet nieuw model in het A-segment lanceert gaat de Opel Junior nog altijd schuil onder een dikke laag aan camouflagemateriaal. Geen teken dat erop duidt dat de Junior dichterbij z’n productiestadium is. Mogelijkerwijs heeft dit alles te maken met de eerdere woorden van GM-directeur Nick Reilly die aangaf niet over één nacht ijs te willen gaan bij de totstandkoming van de Opel Junior. Hij liet weten dat Opel in tegenstelling tot bijvoorbeeld MINI en Fiat nu eenmaal geen historisch erfgoed – wat vaak als een pre wordt gezien – heeft op het gebied van de kleinste auto’s en dus extra hard zijn best moet doen om dit te compenseren.

Personalisatie
Reilly heeft al aangegeven dat Opel dit manco gaat compenseren met een geheel eigen design voor de Junior en een scala aan personalisatiemogelijkheden. Origineel en hip staan centraal bij de ontwikkeling van de Junior. Op een kleine Corsa hoeven we dus niet te rekenen volgens de topman. Wel maakt de Junior gebruik van diens platform. Een ingekorte versie uiteraard, want de Junior is slechts 3,70 meter lang. Toch wordt beloofd dat vier personen prima kunnen plaatsnemen in het interieur.

Elektrisch
GM gaat de komende jaren liefst 11 miljard investeren in de ontwikkeling van nieuwe motoren en verwante onderdelen van de aandrijflijn en de Opel Junior zal een aantal van die moderne krachtbronnen herbergen. Het verkrijgbare palet zal in ieder geval een Euro6-benzne bevatten. Over diesels is vooralsnog niets bekend. Wel zal er op termijn een elektrische variant volgen. Maar het fijne ervan weten we momenteel nog niet. In de loop van dit jaar geheid meer hierover.

Gerelateerde artikelen

Opel Adam met 3-cilinder heeft vanafprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Alle details Opel’s nieuwe éénliter driecilinder

Autonieuws
Alle details Opel’s driecilinder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.