Spyshots

BMW 4-serie Cabrio mag naar buiten

Een medewerker van BMW wist ons te vermelden dat het zeker nog drie jaar wachten is op de Coupe en Cabriolet van de onlangs geïntroduceerde 3-serie. Dat is lang, en op basis van dit prototype ook maar moeilijk aan te nemen.

Naast de mededeling van die late lancering reageerde men ook nogal laconiek op de rondgaande sterke geruchten dat de nieuwe tweedeursversies van de ‘Dreier’ niet langer 3-serie gaan heten, maar 4-serie. Een van de redenen hiervoor zou zijn om de consument makkelijker te laten bevatten dat deze BMW-modellen rechtstreeks concurrenten vormen van de A5 van Audi en de Mercedes-Benz E-klasse Coupé en Cabriolet.

Vergevorderd
Vanouds 3-serie Coupé en Cabriolet of 4-serie, wat het ook gaat worden, we vertikken het om te geloven dat BMW pas rond 2015 met een Coupé- en Cabriolet-versie van de 3-serie komt. Daarvoor lijkt BMW al te ver gevorderd te zijn. Op deze kersverse foto’s is goed te zien dat bijvoorbeeld het design van de Cabriolet voor zeker 95% vaststaat en ook de inklapbare hardtop ziet er niet opvallend provisorisch uit. BMW wil het zelfs maar graag aan de wereld tonen, want hier geen camouflage.

6-serie
Op het interieur hebben we onze camera helaas niet kunnen plaatsen. Maar mocht BMW inderdaad de beide tweedeurs 3-series naar een hoger plan willen trekken, dan verwachten we een toch wat andere cabine dan de 3-serie. Niet dat die luxueuzer wordt, maar wellicht wel sierlijker zoals dat van de 6-serie.

Gerelateerde artikelen

Competition Package maakt BMW M3 en M4 sneller

Autonieuws
BMW Competition Package M3 en M4
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.