Spyshots

Laatste fase voor nieuwe Audi A3

Audi legt de laatste hand aan de nieuwe A3. Over drie maanden vindt de officiële onthulling op de Autosalon van Genève plaats.

We kunnen er hoog of laag om springen, één van de krachten van de Audi A3 schuilt in z’n conservatieve uiterlijk. De nieuwe zal wederom slechts een evolutie op de vorige generatie zijn, maar uiteraard wel aangevuld met de kenmerken van Audi’s jongste designdetails. Kortom, een scherper profiel en strakker lijnenspel en een nog betere afwerkingsgraad bepalen het onderscheid.

Breed assortiment
Dit prototype verraadt al behoorlijk waar het heengaat met in de zijkant die kenmerkende scherpe flanklijn. De vorm van de koplampen is tevens al goed zichtbaar. Audi volgt daarmee de trend die het met de A6 heeft ingezet. De nieuwe A3 komt er bovendien in meer varianten dan dat we gewend zijn. Audi begint traditioneel met een driedeurs. Later volgen de vijfdeurs Sportback en de Cabriolet en als nieuwkomers zijn er een vierdeurs sedan en een Allroad. Mogelijkerwijs zal er ook een Avant komen, maar dat is vooralsnog onzeker, mede vanwege het bestaan van de Sportback.

Premium Golf
De A3 is het eerste VAG-model dat komt te staan op Volkswagen’s nieuwe MQB-platform. Door daarnaast veelvuldig gebruik te maken van aluminium en lichter staal is de auto zo’n 80 kg lichter dan de huidige A3. Met vervolgens zuinigere en schonere motoren is de nieuwe A3 efficiënter dan ooit. Verwacht echter niet een ingrijpend gewijzigd motorenaanbod. Het palet start bij de A3 1.2 TSI en loopt dan geleidelijk op naar – hopelijk – een nieuwe RS3. Die A3-topper werd onlangs voor het eerst gelanceerd, dus mocht hij er opnieuw komen, dan duurt dat nog wel even. Nieuw zijn een hybride en een elektrische variant. Anno 2012 kun je daar nier mee omheen. Zeker Audi niet dat met verschillende e-trons inmiddels behoorlijk naam heeft gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.