Spyshots

Volgend jaar herfst: BMW 3-serie GT

Het lijkt wel of BMW de enige autofabrikant is die geen kerstvakantie viert. Na de i8, de M6 Cabriolet en als tussendoortje een gelekte driedeurs 1-serie, duikt nu de 3-serie GT voor onze camera op.

Slechts nieuws voor wie sinds de onthulling van de nieuwe 3-serie geduldig zit te wachten op de Touring. BMW zal voor de stationvariant eerst nog de 3-serie GT introduceren. Dat model bevat dezelfde (niche)kenmerken als de 5-serie GT: een kruising tussen een sedan, een coupé en een hatchback. Een grote achterklep in plaats van een kofferklep verschaft toegang tot de laadruimte. De GT biedt zodoende meer praktisch vernuft dan een vierdeurs 3-serie, maar is minder ruim dan de Touring.

Topper
Theoretisch bevindt de 3-serie GT zich dus tussen de sedan en de stationwagon. Echter in de praktijk zal BMW de GT-versie hoger in de markt positioneren dan deze modellen. Wederom precies zoals de 5-serie GT te boek staat. Uitsluitend de meest krachtige motoren worden beschikbaar gesteld waardoor het prijskaartje automatisch wat duurder uitvalt. Maar er is meer. Ook het uiterlijk van de GT zal iets afwijken van dat van de overige 3-serie-modellen, en dan hebben we het niet over de achter- maar de voorzijde. Verwacht een net iets andere neus.

In de herfst van 2012 zal de BMW 3-serie GT worden voorgesteld. Met een lancering in de eerste maanden van 2013.

Gerelateerde artikelen

Officieel: BMW 3-serie Gran Turismo

Autonieuws
Officieel: BMW 3-serie Gran Turismo
> Artikel lezen

BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’

Autonieuws
BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW 3-serie GT trotseert de Ring

Spyshots
BMW trekt 3-serie GT strakker
> Artikel lezen

Dit vraagt BMW voor de 3-serie Gran Turismo

Autonieuws
Dit vraagt BMW voor de 3-serie Gran Turismo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.