Spyshots

Nog twee weken: nieuwe BMW M6 (Cabrio)

Op 9 januari opent de Detroit Motor Show de deuren en kort daarna zal BMW het doek trekken van de nieuwe M6. In lijn met de lancering van de 6-serie zal eerst de cabrioletversie worden getoond. Later volgt de M6 Coupé. Beide met meer dan 550 pk.

De keus van BMW voor een onthulling in Amerika is een logische. Het gros van alle M’s worden namelijk steevast aan de andere kant van de oceaan verkocht. Bij de nieuwe M6 Cabriolet zal dat niet anders zijn. En ook daarvoor zijn diverse redenen. Los van het feit dat het in de VS toch wat meer ‘zien en gezien worden’ is dan in Europa, worden auto’s met een riant bemeten krachtbron in ’t vooronder daar niet massaal tegengewerkt. Mede daardoor dienen de Amerikanen ‘slechts’ een ton voor een auto als de BMW M6 af te tikken, en wij nog eens dik vijftig procent daarvan.

260 euro per pk
Zo duur als de oude BMW M6 Cabriolet (twee ton aan het eind van diens productiecyclus) wordt de nieuwe echter niet. De nieuwe M6 beschikt namelijk over dezelfde aandrijflijn – een V8-biturbo gekoppeld aan een zeventraps M-transmissie – als de M5 van de laatste generatie, en die is aanzienlijk zuiniger en schoner dan de voormalige V10. Gevolg daarvan is een lager belastingdruk en dus vriendelijker prijskaartje. Reken echter nog altijd op een starttarief van om en nabij de 150.000 euro, ongeveer 260 euro per pk dus.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.