Spyshots

BMW i8 verliest scherpe randjes

Zie hier voor het eerst het productiemodel van de BMW i8! De plug-in hybride sportwagen staat op de agenda van 2013 en combineert bloedsnelle prestaties met een ongekende zuinigheid. Echter, wat uiterlijk betreft lijkt de i8 wat van zijn wilde haren te verliezen.

Na de onthulling halverwege dit jaar hadden we eigenlijk verwacht (en gehoopt) dat BMW niet veel meer zou schaven aan het definitieve design van de i8. Hoewel nog steeds geflankeerd door de toevoeging “Concept” was de i8 immers al afgeleid van een voorgaande studie van BMW, de Vision EfficientDynamics. Het gedurfde ontwerp past perfect in het plaatje van een toekomstige plug-in hybride sportwagen.
Afgaande op deze kersverse spionagefoto’s van het productiemodel ziet de i8 er nog altijd uitdagend uit, maar de scherp(st)e randjes lijken toch echt gladgestreken te zijn. Teleurstellend? Een beetje. Gelukkig is het een troost, howel lastig zichtbaar, dat de naar boven scharnierende portieren wel de showroomversie zullen sieren. Ook de ‘gevleugelde’ achterlichtunits halen het productiestadium.

Anderhalve ton
De buitenkant mag dan ogenschijnlijk wat minder indruk maken dan voorheen, onderhuids belooft de BMW i8 ook straks te imponeren. De techniek zal bestaan uit twee motoren, een elektrische die de voorwielen aandrijft en een 1.5 liter driecilinder turbomotor welke de achterwielen voor rekening neemt. Gezamenlijk is de plug-in hybrideaandrijflijn goed voor een kloeke 354 pk en 550 Nm. Hiermee zou de spurt naar 100 km/h in slechts 4,6 seconden voltooid zijn en is pieken mogelijk bij 250 km/h. Het mooiste komt dan nog: het brandstofverbruik. BMW claimt een schamele 2,7 l/100 km. Zijn de accu’s leeg, dan vergt weer volledig opladen hooguit twee uur van de tijd. Dat aan een dergelijke geavanceerde techniek een stevig prijskaartje hangt mag duidelijk zijn; wij zetten in op een tarief van 150.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Vervangen camera's de autospiegels?

Autonieuws
Vervangen camera's de spiegels in onze auto's?
> Artikel lezen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

Autonieuws
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.