Spyshots

BMW vordert met i3

De komende jaren gaan we nog meer dan nu overspoeld worden met elektrische modellen, veelal klein van stuk. De i3 van BMW bijvoorbeeld. Qua formaat een stadsrakker, maar afgaande op de voortekenen groots van daden.

Onder de noemer “BMW i” lanceerde het merk uit München onlangs een nieuw submerk dat zich volledig richt op duurzame mobiliteit. De eerste vruchten daarvan zullen in 2013 geplukt kunnen worden in de vorm van de sportieve i8 en de stadsachtige i3. Afgaande op BMW´s beloften geen auto´s zoals wij en jij die nu kennen. Naast een schone aandrijflijn zijn ze namelijk opgebouwd uit materialen die toonaangevend zullen zijn in de automobielindustrie en straks de standaard. Door onder meer CFRP (een met koolstofvezel versterkt plastic) toe te passen worden de auto’s sterker en veiliger, maar verhoudingsgewijs ook aanzienlijk lichter en dus in de regel zuiniger, al gaat dit laatste voor de elektrische i-modellen eigenlijk niet op. Minder energie verbruiken ze daarom wel en dat vergroot weer de actieradius. 

Klein maar fijn 
BMW zegt dat de i3 op een vol batterijenpakket tussen de 120 en 150 kilometer moet kunnen afleggen. De krachtbron zelf is 170 pk sterk en levert een koppel van 250 Nm af waarmee de acceleratie naar 100 km/h in een vlotte acht seconden verloopt. Prestaties die behoren bij een middenklasser. Daarover gesproken. Geclaimd wordt dat de i3 ondanks z’n kleinere buitenmaten minstens zo ruim is als een doorsnee C-/D-segmenter. Wederom dankzij de vooruitstrevende technieken. De vraagprijs zal daar echter ook naar zijn. Verwacht wordt de de BMW i3 namelijk ongeveer 40.000 euro gaat kosten.

Gerelateerde artikelen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Parkeerplek zoeken verleden tijd met BMW's Dynamic Parking Prediction

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift en sportversie voor BMW i3

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde BMW i3 en i3s te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo verkoopt BMW i zichzelf in Japan

Autonieuws
Zo verkoopt BMW i zichzelf in Japan
> Artikel lezen

BMW i werkt aan EV's op basis van bestaande BMW's

Autonieuws
'BMW i straks op basis van bestaande auto's'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.