Spyshots

Jaguar begint met opwarmen voor komst XF Sportbrake

Sportbrake, dat wordt de naam van de Jaguar XF stationwagon. En ondanks dat de Britten al maanden heel vaag doen over zijn komst en feitelijk nog nooit hebben bevestigd dat het licht op groen staat hebben we nu het bewijs!

Het gonst al tijden van de geruchten rond de komst van een stationwagon op basis van de Jaguar XF. Logisch, want het Germaanse trio weet met de A6, 5-serie en E-klasse al jaar in jaar uit enorm goed te scoren met vooral de stationwagon. Jaguar heeft na de komst van een 2.2 liter dieselmotor in de XF haar pijlen volledig op dit drietal gericht en opent binnenkort een nog grotere aanval.

@Sportbrake
Veel camouflage verbergt het definitieve design van de XF Sportbrake nog, maar met een beetje fantasie is er al heel wat van te maken. Dat Jaguar het design geheim wil houden spreekt voor zich, men start immers met een intensieve campagne die zal bestaan uit teasers, teasers en nog eens teasers. Het begin daarvan is gemaakt met dit prototype die opvallend genoeg de tekst ´Follow us on Twitter @Sportbrake´ draagt. Dat hebben we nog nooit eerder gezien bij een prototype. Leuk!

Genève
De onthulling van de Jaguar XF Sportbrake verwachten wij op de aanstaande Autosalon van Genève die begin maart (2012) de deuren opent. Reken qua motoren op hetzelfde aanbod als in de XF Saloon.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.