Spyshots

5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten

Vanaf een moment in 2012 zal Volvo een grotere vuist kunnen maken tegen compacte middenklassers als de BMW 1-serie en Audi A3. Met de huidige C30 enkel gebouwd als 3-deurs model hebben deze momenteel weinig te vrezen van Volvo. Met ingang van de nieuwe generatie zal dat anders moeten zijn.

Nog geen anderhalve maand geleden dook er zowaar in hartje Amsterdam een op het eerste oog mysterieus prototype op. Al gauw kwam men erachter dat dit een Volvo betrof, maar welk nieuw model er onder de gepantserde huid schuil ging was een raadsel. Zelfs na deze kersverse foto’s staan we nog in twijfel, maar het lijkt te gaan om de nieuwe generatie C30 die, als vijfdeurs, mogelijkerwijs tevens bedoeld is als aflosser van de verouderde V50.

Klantbehoud
Vanwaar de voorgaande gedachte? Nou, vanwege het achterste carrosseriedeel na de C-stijl. Dat is opvallend lang(gerekt) voor een traditionele vijfdeurs hatchback waarmee de auto de indruk wekt een soort sportback à la Audi wenst te willen zijn. Een net-geen-stationwagen dus. Mocht de V50 straks daadwerkelijk het veld moeten ruimen dan kan Volvo met deze V30 (mogelijke modelnaam) de ontstane leegte opvangen en zorgen dat men niet ergens anders gaat shoppen.

V60
Het op stapel staande nieuwe compacte model van Volvo heeft zich intussen verplaatst naar het hoge noorden van Europa, zijn gitzwarte mantel afgeworpen en het exterieurdesign blootgelegd. Vanwege de nachtelijke duisternis was het voor de fotograaf ietwat lastig om Volvo’s nieuweling tegen de omgeving weg te zetten en een inschatting te maken van zijn formaat en proporties, maar het leek te gaan om een auto die niet veel kleiner oogt dan een V60.  Het prototype heeft qua design zelfs behoorlijk veel weg van dat model.

Gerelateerde artikelen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.