Spyshots

Ferrari 599 Fernando Alonso Edition

Fernando Alonso krijgt eigen Ferrari

Met de GTO en de AS Aperta kent de Ferrari 599 al meerdere hoogtepunten in zijn carrière. En als we ingewijden moeten geloven komt daar nog eentje bij. Voordat we eind volgend jaar definitief afscheid van de 599 gaan nemen schittert hij nog eenmaal als gelimiteerde ‘Fernando Alonso Edition’.

Fernando Alonso krijgt eigen Ferrari

Hoewel 2011 weliswaar niet het Formule 1-seizoen was van Fernando Alonso en diens werkgever Ferrari hebben de beide partijen nog het volste vertrouwen in elkaar. Onlangs tekende de tweevoudig wereldkampioen F1 immers nog bij tot en met 2016. Blijk van waardering komt er binnenkort ook vanuit de kant van Ferrari en wel met een heuse ‘599 Fernando Alonso Edition’. Het speciale model zou volgens mensen nauw betrokken bij het project strikt gelimiteerd zijn tot 40 exemplaren en tevens meteen invulling geven aan een uitzwaai-editie van de Ferrari 599.

Geen mule
Ferrari zelf houdt de lippen stijf op elkaar, maar dan hebben we altijd deze foto’s nog. En die hebben er toch echt alle schijn van dat de 599 Ferrari nog even bezighoudt terwijl het model eigenlijk al uit productie is genomen. En nee, een mule met daaronder de opvolger van de 599 betreft het niet; daarmee is men met de definitieve carrosserie en al aan het testen geslagen.

Net geen GTO
Aangezien het om zowel een erkenningseditie als een knallend afscheid gaat zal Ferrari zonder twijfel iets speciaals van de ‘599 by Alonso’ maken. De 599 GTO zal echter het absolute topmodel blijven, maar denk gerust in de richting van meer vermogen, minder gewicht in combinatie met een aantal unieke stijlelementen zoals een signering van de Spaanse F1-coureur en een exclusieve aankleding plus enkele accessoires.

Met dank aan Michael Tange voor de foto´s.

Redactie
Door Redactie
Fernando Alonso krijgt eigen Ferrari
Fernando Alonso krijgt eigen Ferrari
Fernando Alonso krijgt eigen Ferrari
Fernando Alonso krijgt eigen Ferrari

Mis geen belangrijk Ferrari-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers