Spyshots

Ford Mondeo

Nieuwe Ford Mondeo mag naar buiten

Hoewel stevig ingepakt is dit het eerste teken van leven van de nieuwe Mondeo. Ford heeft nog veel te doen rond hun grote middenklasser. Verwacht hem zodoende niet eerder dan tegen 2014.

Nieuwe Ford Mondeo mag naar buiten
De huidige Mondeo stevent af op een bovengemiddelde leeftijd. Sinds 2007 is hij te koop en om de eerste rimpels weg te werken werd er vorig jaar een facelift doorgevoerd. Normaliter moet een model dan nog twee, maximaal drie jaar mee. Maar de nieuwe generatie verwachten we pas op z’n vroegst tegen het eind van 2013. Begin 2014 is echter realistischer. Dat betekent een productcyclus van bijna zeven jaar, en dat is in een krimpende markt waarin de vervangingstermijn steeds lager ligt en de klant alleen nog maar gelokt lijkt te worden door bijtellingpercentages en de laatste snufjes behoorlijk oud.

Naam hoog te houden
Maar goed, wanneer het zover is denkt Ford met de nieuwe Mondeo weer volledig mee te tellen. Onder de kap louter de modernste motoren die ze in huis hebben. Benzine of diesel, Ford kennende gaan ze voor de laagst mogelijk uitstoot en dus bijtelling. Viercilinders vormen het merendeel van het palet, maar driecilinders en ook een hybride sluiten we zeker niet uit. Vrees niet, meer zintuigenprikkelende varianten komen er ook. Geen ST of RS, maar wel een topper met om en nabij de 250 pk. Daarnaast verwachten we natuurlijk dat de Ford Mondeo wederom een van de best sturende zakensedans in z’n klasse wordt. Altijd zo geweest. Ford mag ons daarin gewoon niet teleurstellen.

Evos
Over het design valt nog weinig los te laten. Tijdens de onthulling van de Evos Concept gaf de sterk uit de crisis gekomen fabrikant aan dat diverse stijlelementen van deze studie terugkomen op toekomstige Fords. Laten we het hopen want de Evos vonden wij een brok emotie.

Interieur
In het interieur reserveert Ford ruimte voor de nieuwste elektronica dat werkt aan de hand van cloud computing, een interactief format waarmee de auto figuurlijk gesproken een menselijk karakter krijgt. Bestuurder en voertuig kunnen hiermee uiteenlopende zaken delen. Ook zal er geen CD-speler meer te vinden zijn in de nieuwe Mondeo. Ford liet namelijk eerder weten deze binnenkort niet meer te installeren. In ruil daarvoor komt SYNC met onder andere streaming-mogelijkheid.
Redactie
Door Redactie
Nieuwe Ford Mondeo mag naar buiten
Nieuwe Ford Mondeo mag naar buiten
Nieuwe Ford Mondeo mag naar buiten

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers