Spyshots

Mercedes E-klasse test nieuwe radartechnologie

Even dachten we aan een minuscule facelift, maar niets is minder waar. De werkelijke reden van deze mysterieuze E-klasse is dat Mercedes-Benz werkt aan een nieuwe radartechnologie.

Amper twee jaar oud en dan al rijp voor een facelift. We hadden al zo onze twijfels, en het is nota bene Mercedes-Benz zelf die ons uit de brand helpt. Volgens een woordvoerder van het merk wordt de E-klasse absoluut niet klaargestoomd voor een subtiele facelift met opnieuw – betreffende begint ietwat te grinniken – de LED-dagrijverlichting als onderwerp, maar wordt het model ingezet om een nieuwe radartechnologie aan de tand te voelen. “Let maar eens op de twee driehoekige cameraatjes bovenin de voorruit, de zogenoemde stereo-camera. Ook onderin de bumper zitten er twee. Heel klein. Daarnaast zie je een camera in de grille en ook de koplampen hebben aandeel in dit verhaal.”

Dynamische veiligheidsfunctie
De nieuw te testen technologie is dus een uitbreiding op Mercedes’ PRE-SAFE, het reeds bekende veiligheidsysteem dat middels sensoren en camera’s ongelukken ‘voelt aankomen’ en in het uiterst geval automatisch de auto tot stilstand brengt, en moet in staat zijn ook in te grijpen bij niet alleen voorwaarts maar ook zijdelings bewegende voorliggers en objecten.

Dagrijverlichting
Voor wie het zich afvraagt: de reden dat de LED-dagrijverlichting naar een hogere verdieping is verhuisd is waarschijnlijk omdat de dimlichtfunctie van de koplampen in deze niet werkt en de provisorisch mistlampen dit moeten ophangen. "Vrees niet, die LED-strook is inmiddels akkoord bevonden door onze klanten", grapt de Mercedes-medewerker.

Gerelateerde artikelen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.