Spyshots

Mercedes-Benz GL 63 AMG

Mercedes-Benz GL 63 AMG: prettig grotesk

Als een normale Mercedes GL al sterk overdreven is, hoe exorbitant moet een GL 63 AMG dan wel niet zijn. Uiterst benieuwd zijn we hoe dat rijdt. Helaas is het daarop nog zeker een jaar wachten.

Mercedes-Benz GL 63 AMG: prettig grotesk
Voor het eerst zal de GL-klasse er ook als AMG komen. Van nature een extreem comfortabele auto de GL: overhellen bij het nemen van rotondes, nog een aantal malen nadeinen bij drempels, bij een GL is het aan de orde van de dag. Prima voor de reguliere modellen maar bij een AMG kan dit natuurlijk niet. Die moet (enigszins) het gevoel geven dat er onder de banden nog iets afspeelt, zeker wanneer er op tempo een bocht overwonnen moet worden. Anders gezegd, zo’n AMG-variant van een GL vergt een compleet andere aanpak.

Houd hem vlak!
Onlangs testen wij de M-klasse in de omgeving van Kitzbühel. Tussen de uitgestippelde testroutes over de Oostenrijkse wegen door meerden we aan bij ÖAMTC Fahrtechnikzentrum, een testcentrum met een uitdagend onverhard testterrein als een geasfalteerd oefenparcours met scherpe twists en heuvels. Het was daar waar Mercedes-Benz ons aan den lijve liet ondervinden waartoe het nieuw ontwikkelde Active Curve System (ACS) in staat is. Op de M-klasse is het een leuke gadget, maar echt nodig, nee dat niet.
Zonder ook maar een meter gereden te hebben weten we nu al dat het een must have is op de op stapel staande GL 63 AMG. Zonder dit balanszoekende snufje zou de krachtige 6.2 V8-BiTurbo bij de GL AMG bij de eerste de beste bocht een automobiele tankslapper teweegbrengen. Best gaaf, maar met dik twee 2,5 ton (tevens in waarde) toch minder aangenaam.

Geen V12?
ACS wel of niet aan boord, uiterst benieuwd zijn we naar hoe AMG de GL 63 AMG precies heeft klaargestoomd voor het serieuzere werk. Over de techniek is helaas nog weinig bekend. De geblazen V8 is vrijwel zeker, met om en nabij een vermogen van 570 pk. Zoals je wellicht bij het kaliber van een GL zou verwachten geen V12 dus. Het moet wel enigszins schoon blijven. Bovendien prijkt er ook geen twaalfcilinder in het reguliere aanbod van de GL-klasse zoals dat wel bij de S-klasse het geval is. Voor de rest van de specificaties is het echt nog even geduld hebben. In de loop van 2012 denken we meer te weten. Begin 2013 is de marktlancering.
Redactie
Door Redactie
Mercedes-Benz GL 63 AMG: prettig grotesk
Mercedes-Benz GL 63 AMG: prettig grotesk
Mercedes-Benz GL 63 AMG: prettig grotesk
Mercedes-Benz GL 63 AMG: prettig grotesk

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers