Spyshots

Verjonging voor BMW 7-serie

Bij BMW is het een komen van gloednieuwe modellen. Maar ook de ontwikkeling rond de al wat langer bestaande series staan niet stil. Neem de 7-serie. Nog nauwelijks aangetast door de tijd, maar toch al weer drie jaar in ons midden. Tijd voor een facelift dus.

Je zou kunnen zeggen dat het verjongen van de 7-serie slechts een formaliteit is, want hoewel al drie lentes oud, cosmetisch gezien valt er nog niets op BMW’s vlaggenschip aan te merken. Toch staat de ‘Siebener’ een facelift te wachten, met name om technische vernieuwingen en verse motoriseringen te bieden.

LED’s
Optisch houdt BMW het echter bij het zetten van de puntjes op de i. Klanten in dit segment zitten bovendien niet te wachten op rigoureuze vernieuwingen. De facelift van de 7-serie zal daarom uiterst bescheiden zijn met hooguit licht aangepaste lichtunits en subtiel hertekende bumpers. Knipperlichten opgebouwd uit LED’s zagen we ook niet eerder en vanaf het nieuwe modeljaar zijn ook de spiegelbehuizingen van richtingaanwijzers voorzien.

Goedkoper instappen
Technisch is er meer te melden. Het zit er dik in dat straks iedere 7-serie is uitgerust met de achttraps automaat. Sommige versies moeten het namelijk nog doen met de minder efficiënte en dus verouderde zestraps. Daarnaast verwachten we een nieuwe basismotorisering met achterop 730i voorzien van de atmosferische 3.0 liter zes-in-lijn met 272 pk. De gloednieuwe 245 pk sterke viercilinder turbomotor ‘28i’ zou zelfs mogelijk zijn. Toch denken we dat BMW dit niet doet, juist omdat het eerder al aangaf niets te voelen voor een viercilinder in hun vlaggenschip zoals Mercedes-Benz dat wel doet (S 250 CDI).

Gerelateerde artikelen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.