Spyshots

Audi RS1

Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!

Van alle zeer graag geziene nieuwkomers is de RS1 er een van. Compact, snel, heldhaftig. We hebben ons suf geduimd dat Audi ermee zou komen. De gebeden worden verhoord. Zie hier het eerste bewijzen dat de RS1 in aantocht is. Maar het wordt nog mooier. We zien veel overeenkomsten met de krijghaftige A1 clubsport quattro!

Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!

Wel, niet, wel, niet? S1, RS1? In de loop der tijd zijn er zoveel verhalen over een übersnelle A1 rondgegaan dat de speculaties elkaar verstikten. Op een gegeven moment verwachte niemand meer iets in die geest. Totdat Audi enkele maanden geleden geleden de A1 clubsport quattro op Wörthersee 2011 toonde. Een verbouwde A1 zoals wel meer Audi’s op dat traditionele VAG-evenement, maar volgens menigeen voldoende reden om de geruchtenstroom omtrent een S1/RS1 weer op gang te brengen. Ook wij zijn sindsdien als een bezetene aan het duimen geslagen dat, mocht zo’n A1 er daadwerkelijk komen, deze veel kenmerken van de clubsport quattro zou bevatten. En nu lijkt het erop dat al onze gebeden worden verhoord.

Nürburgring
Wörthersee Tour 2012 is nog ver weg en hoewel een nieuwe editie van de Essen Motor Show nadert worden doorgaans geen showmodellen uitvoerig aan de tand gevoeld. Zeker niet op de Nürburgring. Er komt een Audi S1/RS1. Het bewijs is overduidelijk. Wat moet dit prototype immers anders zijn?
Bumpers, nooit eerder zo dik op een Audi (of dit lijkt zo vanwege de compacte proporties van de A1) schitteren op dit prototype. Precies zoals we deze ook zagen op de A1 clubsport quattro. Zelfs de gigantische vleugel achterop is overgenomen, hoewel in iets afgeslankte vorm. Zijuitlaten, zoals op de clubsport, moet deze Audi A1 helaas missen. Maar de twee kachelpijpen achter volstaan ook. De Audi S1/RS1 oogt nog altijd superdik. Helemaal goed!

Motor?
Blijft eigenlijk over de krachtbron? Uiteraard is ook daar naar eerder gegist. Vermogens tussen 210 en zelfs 270 pk werden verwacht. Kan de 1.4 TFSI dit soort krachten wel aan zonder de duurzaamheid in het gedrang te brengen? Wij denken van niet. De 2.0 TFSI wel, maar de 2.5 liter 5-cilinder uit de TT RS (daarin 350 pk) past ook in de A1, zo blijkt. Dat zou helemaal geweldig zijn. Maar ook onrealistisch. Tenminste, wil de RS1 nog een beetje betaalbaar blijven. Het blijft dus bij gokken. Dat geeft niet. Het gaat erom dat er een onverschrokken A1 komt.

Redactie
Door Redactie
Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!
Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!
Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!
Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!
Gebeden worden verhoord: dit is de Audi RS1!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers