Spyshots

Ford B-Max

Hoe staat het met de Ford B-Max?

Tegenvallend nieuws voor zij die naarstig zitten te wachten op de nieuwe Ford B-Max. Op z’n vroegst staat de mini-MPV pas volgend jaar zomer bij de dealers. Het goede nieuws is dat het productiemodel nauwelijks afwijkt van het concept.

Hoe staat het met de Ford B-Max?
Afgelopen maart presenteerde Ford de B-Max Concept als opvolger van de Fusion. De fabrikant liet weten de auto zo goed als klaar te hebben waarmee de indruk werd gewekt dat de productiestart slechts een kwestie van maanden zou zijn. Het zal echter nog zeker een klein jaar duren voordat we de nieuwe B-Max bij de dealer kunnen bewonderen. Vermoedelijk doet Ford de Autosalon van Genève opnieuw aan, maar dan dus voor de onthulling van de definitieve versie. Enkele maanden later volgt het showroomdebuut. Dan spreek je al gauw over de zomer van 2012. Heb geduld dus.

Wachten waard
Ondanks deze tegenvaller is de nieuwe B-Max waarschijnlijk best het wachten waard. Los van het feit dat de B-Max voor een mini-MPV een frisse uitstraling bevat en het een Ford is, dus ongetwijfeld lekker rijdt, biedt het een unieke manier van praktisch vernuft. Zo beschikt de B-Max over handige schuifdeuren achter en juist niet over een B-stijl. Althans geen vaste. Dat maakt instappen achterin makkelijker dan ooit. Daarnaast zal één van de verkrijgbare motoren de fonkelnieuwe 1.0 liter Ecoboost zijn. Die is met een uitstoot onder de 120 g/km schoon genoeg voor fiscaal voordeel. Drie cilinders telt het blokje, maar toch claimt Ford dat het niet behelpen is. De Focus krijgt hem immers ook, met 100 en 120 pk.
Redactie
Door Redactie
Hoe staat het met de Ford B-Max?
Hoe staat het met de Ford B-Max?
Hoe staat het met de Ford B-Max?
Hoe staat het met de Ford B-Max?
Hoe staat het met de Ford B-Max?

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers