Spyshots

Eerste glimp nieuwe compacte Volvo

Met een volledig gecamoufleerd prototype door Amsterdam cruisen is een slecht idee. Tenminste als je niet gesnapt wilt worden. Dat deerde deze testrijders echter weinig. De nieuwe Volvo moet juist gezien worden.

Geen gebrek aan vernieuwing op het hoogste niveau bij Volvo. De S60/V60 zijn nog heerlijk vers, de V70 en S80 kregen diverse updates, net als de C70 en XC90. Dat is echter wel anders bij de compactere range uit Zweden. Bij de C30 valt het nog enigszins mee; het model stamt uit 2006 en ontving in 2009 een grondige facelift. De S40 en V50 maken het daarentegen ietwat bonter. Beide varianten werden geïntroduceerd in 2004 en ontvingen in 2008 een flinke update. Sindsdien is het stil rondom het gamma van de C30/S40/V50, tot nu.

Euhm, een V30, V40 of V50?
Het was een doodnormale dag toen Rody Nunes Vas uit Purmerend midden in Amsterdam een pikzwarte auto met diverse opgeplakte bumpers en stickers in zijn ooghoeken zag. Hij twijfelde geen moment en legde het tafereel vast. Dat het een Volvo betrof wist hij direct, maar welke? Dat durven wij echter ook niet direct te zeggen. Qua format doet het prototype ons denken aan de opvolger van de V50, maar volgens de geruchten is de komst van een vijfdeurs, volgende generatie C30 een stuk logischer. Een soort V30? Eind 2012 zullen we het weten!

Gerelateerde artikelen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.