Spyshots

Volvo V30

Eerste glimp nieuwe compacte Volvo

Met een volledig gecamoufleerd prototype door Amsterdam cruisen is een slecht idee. Tenminste als je niet gesnapt wilt worden. Dat deerde deze testrijders echter weinig. De nieuwe Volvo moet juist gezien worden.

Eerste glimp nieuwe compacte Volvo
Geen gebrek aan vernieuwing op het hoogste niveau bij Volvo. De S60/V60 zijn nog heerlijk vers, de V70 en S80 kregen diverse updates, net als de C70 en XC90. Dat is echter wel anders bij de compactere range uit Zweden. Bij de C30 valt het nog enigszins mee; het model stamt uit 2006 en ontving in 2009 een grondige facelift. De S40 en V50 maken het daarentegen ietwat bonter. Beide varianten werden geïntroduceerd in 2004 en ontvingen in 2008 een flinke update. Sindsdien is het stil rondom het gamma van de C30/S40/V50, tot nu.

Euhm, een V30, V40 of V50?
Het was een doodnormale dag toen Rody Nunes Vas uit Purmerend midden in Amsterdam een pikzwarte auto met diverse opgeplakte bumpers en stickers in zijn ooghoeken zag. Hij twijfelde geen moment en legde het tafereel vast. Dat het een Volvo betrof wist hij direct, maar welke? Dat durven wij echter ook niet direct te zeggen. Qua format doet het prototype ons denken aan de opvolger van de V50, maar volgens de geruchten is de komst van een vijfdeurs, volgende generatie C30 een stuk logischer. Een soort V30? Eind 2012 zullen we het weten!
Redactie
Door Redactie
Eerste glimp nieuwe compacte Volvo
Eerste glimp nieuwe compacte Volvo

Mis geen belangrijk Volvo-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers