Spyshots

Snel asfalt voor gefacelifte Mercedes GLK-klasse

Mercedes-Benz pakt met de gefacelifte GLK-klasse nog even het snelle asfalt van de Nürburgring voordat het niet meer kan. Autofabrikanten staan namelijk aan de vooravond van de traditionele wintertests, veelal in het ijskoude hoge noorden.

In vergelijk met de Audi Q5 en BMW X3 is de GLK van Mercedes-Benz in ons land een zeldzaamheid. De reden hiervoor is onduidelijk, maar het zou te maken kunnen hebben met het feit dat het benzineprogramma van de GLK uiterst beperkt is; enkel de 350 zescilinder is beschikbaar. Met ingang van de vernieuwde GLK zou Das Haus daar iets aan kunnen doen. Aan de andere kant beweert de fabrikant dat 90% van de vraag naar de dieselversies uitgaat.

Slecht nieuws
Smaak kan ook een oorzaak zijn. Het bonkige koetsdesign onderscheidt de GLK van zijn directe rivalen, maar kan inderdaad ietwat teveel zijn voor het gemiddelde netvlies. En dan ook hebben we slecht nieuws voor zij die best in de markt zijn voor een GLK indien deze een wat vriendelijker uiterlijk zou hebben: ook na de facelift behoudt het 4x4-model zijn unieke looks. Bumpers rondom zullen worden vernieuwd en meer in lijn zijn gebracht met de nieuwe ML en bij de lichtunits een soortgelijk verhaal, maar in de basis blijft de GLK een stoere crossover met oervormen.

Schakelhendel
Binnenin trekt Mercedes het niveau omhoog met ingrepen zoals het dat ook deed bij de vernieuwde C-klasse. Hier en daar betere materiaalsoorten en onder andere het uitbreiden van de standaarduitrusting dan wel optielijst. Grootste wijziging is toch wel het verdwijnen van de schakelpook in de middenconsole. Straks zit die, net als bij de ML en GL en sommige andere Mercedessen, aan de stuurkolom.

Verwachten de vernieuwde Mercedes-Benz GLK-klasse tegen de zomer van 2012.

Gerelateerde artikelen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.