Spyshots

Opel Astra GTC OPC

Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!

Enkel grote wielen eronder en de Opel Astra GTC is een enorm dikke auto om te zien. Maar het spektakelstuk van het gehele GTC-programma wordt natuurlijk de OPC-versie. Die ondergaat momenteel enkele tests op waar anders dan de Nürburgring. En volgens onze fotograaf gaat het hard!

Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!
Op hoge snelheid wordt de nieuwe Opel Astra GTC OPC op het moment van schrijven door de Groene Hel gejaagd. Deze spionagefoto’s zijn namelijk kakelvers en laten zien dat het absolute topmodel binnen de GTC-reeks niet bijster lang meer op zich zal laten wachten. Verwacht hem uiterlijk in het derde kwartaal van 2012. De Autosalon van Genève, slechts een half jaar na het werelddebuut van het reguliere model, zou wel eens het podium kunnen vormen voor het showdebuut van de GTC OPC. Met de Astra GTC Paris toonde Opel immers al een productierijp exemplaar.

300 pk
Optisch krijgt de GTC OPC veel kenmerken mee van de eerder genoemde concept, maar waar het bij deze topversie grotendeels om draait is uiteraard de krachtbron. Dat zal een 2.0 liter turbobenzinemotor zijn, met een vermogen dat naar schatting dicht tegen de 300 pk aan ligt. Een sportwagenachtige hoeveelheid, maar we hopen dat het nog iets meer is zodat de GTC OPC een rechtstreeks vergelijk aan kan gaan met de Ford Focus RS, op dit moment de ongekroonde koning van de hot hatches. Hoe dan ook, het wordt zonder meer een bom op wielen.
Redactie
Door Redactie
Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!
Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!
Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!
Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers