Spyshots

Hier knalt de Opel Astra GTC OPC!

Enkel grote wielen eronder en de Opel Astra GTC is een enorm dikke auto om te zien. Maar het spektakelstuk van het gehele GTC-programma wordt natuurlijk de OPC-versie. Die ondergaat momenteel enkele tests op waar anders dan de Nürburgring. En volgens onze fotograaf gaat het hard!

Op hoge snelheid wordt de nieuwe Opel Astra GTC OPC op het moment van schrijven door de Groene Hel gejaagd. Deze spionagefoto’s zijn namelijk kakelvers en laten zien dat het absolute topmodel binnen de GTC-reeks niet bijster lang meer op zich zal laten wachten. Verwacht hem uiterlijk in het derde kwartaal van 2012. De Autosalon van Genève, slechts een half jaar na het werelddebuut van het reguliere model, zou wel eens het podium kunnen vormen voor het showdebuut van de GTC OPC. Met de Astra GTC Paris toonde Opel immers al een productierijp exemplaar.

300 pk
Optisch krijgt de GTC OPC veel kenmerken mee van de eerder genoemde concept, maar waar het bij deze topversie grotendeels om draait is uiteraard de krachtbron. Dat zal een 2.0 liter turbobenzinemotor zijn, met een vermogen dat naar schatting dicht tegen de 300 pk aan ligt. Een sportwagenachtige hoeveelheid, maar we hopen dat het nog iets meer is zodat de GTC OPC een rechtstreeks vergelijk aan kan gaan met de Ford Focus RS, op dit moment de ongekroonde koning van de hot hatches. Hoe dan ook, het wordt zonder meer een bom op wielen.

Gerelateerde artikelen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Alle details Opel Astra OPC EXTREME
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana

Autonieuws
Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.