Spyshots

Mogelijk 3-cilinder voor gefacelifte Renault Mégane

Renault laat haar programma niet verouderen; continu punten de Fransen hun modellen bij. Binnenkort is de Mégane aan de beurt zo blijkt uit deze foto’s. We verwachten de vernieuwde middenklasser in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Met een nieuwe Citroën C4 en Ford Focus, een gefacelifte Peugeot 308 en een Opel Astra en Volkswagen Golf die het eigenlijk altijd goed doen moet Renault de Mégane scherp houden. Achter de schermen wordt daarom hard gewerkt aan een opfrisser voor het model. Het gaat weliswaar om een facelift, maar ook die kunnen bij de Franse fabrikant behoorlijk ingrijpend zijn. Door de flink ingepakte prototypes kunnen we momenteel geen uitspraken doen over de vernieuwingen, maar het zal niet als een verrassing komen als we straks een Mégane krijgen voorgeschoteld die neigt naar een compleet nieuwe generatie. Zie de opgefriste Twingo als voorbeeld.

Driecilinder
Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Anders gezegd, nu Ford heeft aangekondigd de Focus met driecilinder te leveren durven andere fabrikanten nu geheid te volgen. Mogelijkerwijs debuteert zodoende de 0.9 liter driecilinder uit de R-Space Concept in de vernieuwde Mégane. In de studie levert het turboblokje 110 pk en 160 Nm dus waarom niet. En als de Mégane er evenzo zuinig en schoon (3,7 l/100 km, 95 g/km) van wordt zien we helemaal geen reden tot het gebruiken van dit motortje. Vrees overigens niet, de viercilinder benzines en diesels blijven daarnaast gewoon beschikbaar, net als de begeerlijke RS.

Gerelateerde artikelen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Betrapt: nieuwe Renault Mègane Estate

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Estate rijdt hier
> Artikel lezen

Nieuwe 1.2 TCe 130 voor Renault Mégane-familie

Autonieuws
Nieuwe 1.2 TCe 130 voor Renault Mégane-familie
> Artikel lezen

Renault onthult nieuwe Mégane Estate

Autonieuws
Renault Mégane Estate
> Artikel lezen

Renault Mégane GT 220 met RS-genen

Autonieuws
Renault Mégane GT 220 met RS-genen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.