Spyshots

Peugeot 2008 en Citroën Crossback in aantocht

Vlak voor de lancering van de Mitsubishi ASX kwam naar buiten dat Peugeot en Citroën op basis van die compacte crossover met een eigen derivaat komen. En nu maken we voor het eerst kennis met deze mogelijk te heten 2008 en Crossback.

Het is niet de eerste keer dat het Franse PSA (Peugeot en Citroën) de handen ineenslaat met het Japanse Mitsubishi. Eerder werkten de partijen samen voor de totstandkoming van een SUV-trio (Outlander, 4007 en C-Crosser) en de realisatie van een elektrische traide (Citroën C-Zero, Peugeot iOn en Mitsubishi iMiEV). Niet lang geleden zochten de drie fabrikanten elkaar opnieuw op, ditmaal voor een compacte crossover, waarvan er één al ruim een jaar rondrijdt: de Mitsubishi ASX.

Volle vijver
Het is nog gissen naar de naam van het crossmodel onder de vlag van Peugeot, maar in lijn met de 3008 gaat de nieuweling vermoedelijk 2008 heten. Bij de versie van Citroën duikt de naam Crossback op. Feit is dat zowel Peugeot en Citroën eindelijk wat te vertellen willen hebben in het segment waar ook de Volkswagen Tiguan, de Skoda Yeti, de Kia Sportage, de Hyundai ix35 en de Nissan Qashqai actief zijn. En dit zijn nog maar een handvol concurrenten. De laatste jaren schieten dergelijke compacte crossover namelijk als paddenstoelen uit de grond. En het gaat maar door, want ook de Ford Fiesta SUV en de Opel Corsa SUV zijn in aantocht. De Fransen zullen dus van goeden huize moeten komen om een fatsoenlijk stukje taart te kunnen bemachtigen.

Laat 2012
De ASX-derivaten van PSA bevinden zich nog in het begin van hun testfase. Op zijn vroegst zullen ze pas eind 2012, maar eerder begin 2013 worden vermarkt. We denken dan ook aan een thuiswedstrijd (Paris Motor Show in september volgend jaar) als showdebuut.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.