Spyshots

Wordt Hyundai’s MPV een aparte verschijning?

Door de ix35, i40 en de Veloster ging de aandacht van Hyundai even niet uit naar hun op stapel staande middelgrote MPV. Inmiddels hebben die modellen hun draai wel gevonden en kan men zich weer richten op de auto die een concurrent moet worden van bijvoorbeeld de Toyota Verso en de Mazda5.

Aanvankelijk was het de bedoeling de auto nog dit jaar voor te stellen. Of Hyundai dat gaat halen is onzeker. Wel wordt er vaart achter de Zuid-Koraanse midi-MPV gezet die intern gebukt gaat onder de naam “SO”. De auto die echter in de wandelgangen iM30 wordt genoemd heeft immers al genoeg vertraging opgelopen. Nu is het Fluid Sculpture Design van Hyundai nog helemaal van deze tijd.

HED-5
Zicht op de carrosserie van de MPV hebben we helaas nog niet. Enige verwachting gaat uit naar een grotere variant van de ix20, maar eerder liet Hyundai weten dat de HED-5 i-Mode concept model staat voor de nieuweling. En die is toch echt wat minder conventioneel van vorm. Bovendien bevatte die studie de zogenoemde suïcidedeuren terwijl dit prototype de indruk wekt traditioneel scharnierende portieren te hebben. Dan kan natuurlijk misleidend zijn. Het wieldesign verraadt namelijk overeenkomsten met de HED-5. Onzekerheid alom dus, wat de uitkomst dan wel weer spannend maakt.

Motoren
De HED-5 is voorzien van een 2.2 twinturbodiesel met een vermogen van 215 pk en koppel van 461 Nm. Dat deze motor onderdeel zal maken van het geleverde motorengamma is onwaarschijnlijk. De markt voor zulke krachtpatsers in een midi-MPV is bijzonder klein. Reken op de 1.7 CRDi (116 pk) en de 2.0 CRDi met 136 of 163 pk. Die laatste zal sterk genoeg zijn om maximaal zes inzittenden in goeden doen te vervoeren. Bij de benzineversies is er eveneens een vertrouwd aanbod te vinden waarbij de 1.6 GDI de instapper is.

Gerelateerde artikelen

Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band

Autonieuws
Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band
> Artikel lezen

Hyundai werkt aan nieuwe MPV/Crossover

Spyshots
Hyundai werkt aan nieuwe MPV/Crossover
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.