Spyshots

Primeur! Opel Junior geeft teken van leven

Dit kan geen toeval meer zijn. Volkswagen gaat dit weekend het productiemodel van de Up! onthullen en prompt duikt de Opel Junior op in de omgeving van camera’s. Gelukkig onze camera´s zodat we jullie een primeur kunnen tonen! De verkoop van het eerste serieuze A-segment model van Opel zal begin 2013 starten.

Aanvankelijk zou de Junior – een naam ontleend aan Opel’s compacte studie uit begin jaren ’80 – al enige tijd geleden op de markt moeten komen. De verslechtering van Opel toentertijd deed de prioriteiten bijstellen, want het roer moest eerst om. De Insignia was de eerste vrucht van deze ommezwaai. En de Junior werd in de ijskast gezet; het eerste design strookte niet meer met de nieuwe richting die Opel met haar topmodel was ingeslagen.

Topprioriteit
Sinds het weer wat beter gaat met Opel werden de blauwdrukken van de Junior meteen voor de dag gehaald. Het A-segment was en is door het fenomeen downsizing intussen het grootste segment geworden en Opel had hierin niets te vertellen (de Agila neigt naar een mini-MPV). Een model in de kleinste klasse was zeer belangrijk voor de groei. De Junior kreeg de voorkeur boven veel andere projecten in de pijplijn. Ongetwijfeld niet in de laatste plaats vanwege de ook te verschijnen Up! van aartsrivaal Volkswagen.

Zelfstandig
De Opel Junior is niet langer dan 3,70 meter en kan eveneens gezien worden als concurrent voor de MINI en de Fiat 500. Hij staat op een verkorte bodemplaat van de Corsa, maar Nick Reilly stelt met klem dat de Junior geen verkleinde Corsa wordt. “De Junior wordt een zelfstandig model. Met een eigen exterieur en eigen interieur, uiteraard wel in lijn met onze overige modellen”, aldus de directeur van GM Europe. “Aangezien we niet echt een historisch erfgoed hebben op het gebied van kleine auto’s zijn we ook vrijer om de Junior te laten onderscheiden. Een uitgebreid accessoirelijn dat Opel aan het ontwikkelen is voor de Junior zal dit kracht bijzetten. “De Opel Junior wordt hip, trendy, anders. Het publiek moet realiseren dat we het beste met het merk Opel voor hebben,” is het laatste wat de topman hieraan toevoegt.

De Opel Junior wordt eind 2012 onthuld (Autosalon van Parijs). De verkoop start in de eerste maanden van 2013.

Gerelateerde artikelen

Opel Adam met 3-cilinder heeft vanafprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Alle details Opel’s nieuwe éénliter driecilinder

Autonieuws
Alle details Opel’s driecilinder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.