Spyshots

Naamswijziging voor nieuwe Hyundai Santa Fe

Volgend jaar arriveert de nieuwe Hyundai Santa Fe bij de dealers, alleen zal deze die naam dan niet langer meer dragen. In lijn met Hyundai’s huidige benaming voor SUV’s en crossovers gaat het model ix45 heten. Ook verdwijnt mogelijkerwijs het predicaat ´zevenzitter´.

Het profiel van dit prototype verraadt dat de ix45 sterk leunt op het Fluid Sculpture design van de kleinere ix35. Door de belangrijkste delen af te dekken krijgen pottenkijkers echter geen zicht op het werkelijke lijnenspel. Ook viel het de fotograaf die deze foto’s schoot op dat de auto iets compacter van formaat is dan de huidige Sante Fe. Dat is weliswaar gunstig voor het wagengewicht van de ix45, maar negatief voor de binnenruimte. De status van zevenzitter kon daardoor wel eens in het gedrang komen.

Schoner
Ooit was de Santa Fe een bestseller voor Hyundai, maar de later onvoldoende schoon bevonden motoren deden de verkopenaantallen sterk dalen. De laatste jaren heeft Hyundai zich echter ontwikkeld als een van de schoonste autofabrikanten ter wereld en zal het er alles aan doen om dit met de nieuwe ix45 te prolongeren. In eerste instantie is vermoedelijk het instappen met beide tweeliters (GDI-benzine en CRDi-diesel). Twijfels hebben we over de levering van de 1.6 GDI (135 pk) en 1.7 CDRi (116 pk). Door het bovengemiddelde gewicht van de ix45 konden deze motoren wel eens ondermaats zijn.

Gerelateerde artikelen

Eerste beelden nieuwe Hyundai Santa Fe (ix45)

Autonieuws
Eerste beelden nieuwe Hyundai Santa Fe (ix45)
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai ix45 laat nog zeker een jaar op zich wachten

Spyshots
Hyundai ix45 laat nog zeker een jaar op zich wachten
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.