Spyshots

Primeur! De nieuwe BMW M3

De BMW M5 kon in aanloop naar zijn onthulling rekenen op een gigantische hoeveelheid aandacht en ook de schare fans rondom de nieuwe M6 is groot. Hoe enorm moet die dan wel niet zijn betreffende de oer-M? We kunnen beginnen, want zie hier als eerste de allereerste beelden van de nieuwe M3!

Iedere BMW M3 is er een om naar uit te kijken. Wetende dat de volgende generatie nog een stap beter zal zijn dan de vorige doet zowel vriend als vijand hunkeren naar berichten over de M3. Het ijzersterke imago van de auto lokt iedere zelfrespecterende autofanaat. Om aandacht zal de nieuwe BMW M3 dus ook niet verlegen gaan zitten. Wij zijn echter nog meer benieuwd naar de specificaties van de generatie die vermoedelijk pas in 2014 het levenslicht zal zien.

Drie turbo’s
Een auto als de M3 leent zich uitstekend voor allerhande speculaties over de motor, diens specificaties en de geboden rijkwaliteiten. Maar feit is dat het nog te vroeg is om hierover concrete uitspraken te doen. Er gaan verhalen rond dat de volgende M3 de beschikking krijgt over een zes- in plaats van een achtcilinder. Om de afslanking te compenseren zouden er meerdere turbo’s worden gemonteerd, dat is voor het eerst op een M3. Echter wordt er gesproken over niet twee, maar drie turbochargers. Zo’n oneven aantal is bijzonder, zo ook het gerucht dat deze niet door uitlaatgassen maar elektrisch worden aangedreven.

Minder is meer 
De maximale output van de nieuwe M3 ligt in lijn met de verwachting op ongeveer 450 pk voor de normale uitvoering. Dat is geen enorm vermogenstoename (zo’n 30 pk), maar de kracht zal dan ook des te meer komen te liggen in het wagengewicht van de auto. Om de M3 lichter te maken waardoor het alsnog veel beter en sneller presteert gaat BMW M met koolstofvezel versterkt plastic gebruiken voor diverse carrosseriedelen. Dat kan tot wel 50% gewichtsbesparing per onderdeel opleveren in vergelijk met de huidige materialen. Met de M3 CTS gaf de M-divisie al een voorbeeld van wat komen gaat.

Uitkleden
Aangezien de nieuwe BMW 3-serie nog niet eens officieel is voorgesteld rijdt er met deze M3 een dubbele scoop rond. Hij toont namelijk zowel de nieuwe 3, alsook de M-variant daarvan. In de komende tijd zullen we ongetwijfeld wat meer camouflage gaan zien verdwijnen en bovendien kunnen we na de onthulling van de nieuwe 3-serie ongetwijfeld iets meer duidelijkheid verschaffen over de M. Nog even geduld dus!

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.