Spyshots

Mysterieuze deurgrepen op Audi A1 Sportback

Hoeveel primeurs kan een merk hebben op een autoshow. Audi pakt op de IAA flink uit met tot nu toe zeven debutanten. En dikke kans dat daar deze vijfdeurs A1 Sportback nog bijkomt.

We schrijven al weer oktober 2008, dat was het moment dat Audi ons de A1 Sportback Concept voorstelde. Drie jaar na dato wordt vermoedelijk dan eindelijk het doek getrokken van het productiemodel. Die krijgt wellicht niet alleen dezelfde naam mee, hij lijkt ook als twee druppels water op de conceptversie, op één interessant detail na.

Waar zijn die deurgrepen?
Uiteraard mist de showroomversie de scherpe randjes van het studiemodel, maar dit zou met de lange optielijst die Audi zonder twijfel mee gaat leveren behoorlijk recht te trekken zijn. Maar wat bij dit prototype juist schittert door afwezigheid zijn deurgrepen achter. Je zou toch denken dat Audi deze verstopt heeft om op die manier de (sportievere) looks van een 3-deurs te behouden, maar als je heel goed kijkt zitten ze er wel degelijk. Let maar eens op de blur in de achterportieren op gelijke hoogte als de voorste deurhendels. Geen weggewerkte deurgreep dus zoals bijvoorbeeld een Seat Leon dat heeft.

De Audi A1 Sportback is zo goed als productieklaar en zodoende verwachten we een thuisdebuut voor de vijfdeurs A1 Sportback op de volgende maand gehouden IAA Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.