Spyshots

Audi RS7 vervangt RS6 Sedan

Death Valley is op dit moment het testterrein van de nieuwe Audi RS6 én de RS7. Dat de twee super-Audi’s tegelijkertijd door het stof gaan is niet zo vreemd. De nieuwe RS6 komt er enkel als Avant omdat de RS7 diens sedanversie gaat vervangen.

Audi heeft zoveel S- en RS-modellen in de pijplijn dat we het overzicht een beetje kwijt aan het raken zijn. Een nieuwe S8, een S1, een S6, een RS6, een S7 en een RS7, allemaal zijn ze momenteel in ontwikkeling. Maar daarmee is Audi er niet; tevens zit het merk te broeden op een RS1, een Q3 S/RS en een Q5 S/RS. Dat zijn een heleboel S-en en die moeten vroeg of laat een keer geïntroduceerd worden. Het liefst een beetje bijtijds en niet pas op het moment dat het publiek al met zijn hoofd zit bij de opvolgende generatie van het model. Kortom, dat betekent gevoelsmatig iedere (belangrijke) autobeurs een nieuwe topsporter van Audi. Of misschien zelfs wel twee!

Tijdslijn
Sterke vermoedens zeggen dat de nieuwe S8 op de aankomende IAA in Frankfurt staat, mogelijk vergezelt door de Audi S1. Voor de RS6 verwachten de insiders een lancering in de eerste helft van 2012. Dus dat zou een presentatie op Genève of New York kunnen zijn. Maar daar moeten de S6 en S6 Avant nog tussen. Los Angeles misschien? En wat te denken van de S7. Tegelijk met de sportieve ‘zessen’, of toch een onthulling in Tokyo, begin december? Tot slot hebben we voorlopig deze RS7. Omdat de A7 Sportback er eerder was dan de A6 verwachten we die ook vooraf aan de RS-modellen van dat laatste model. We zijn een beetje door de vooraanstaande beurzen heen. De Autosalon van Parijs vindt eind september volgend jaar plaats. Zeg het maar...

Allemaal aan de Bentley- V8
Wat de technische kant van de RS7 betreft dient een V8 vermoedelijk als krachtbron. Sterker nog, alle hoger geclassificeerde S- en RS-versies van Audi krijgen de beschikking over dezelfde achtcilinder. Het gaat om de motor die Bentley aan het ontwikkelen is, aanvankelijk bedoeld voor de Continental GT, maar waar Audi dankbaar gebruik van wenst te maken. In de RS7 zal deze twinturbo-motor goed zijn voor om en nabij de 580 pk. Een S tronic automaat zorgt voor de overbrenging en quattro-techniek is uiteraard standaard.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: Audi RS7 Sportback kan zich niet verstoppen

Autonieuws
Spyshots: Audi RS7 Sportback kan zich niet verstoppen
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.