Spyshots

Porsche Boxster

Blik op interieur Porsche Boxster en meer

Het oordeel dat de Porsche Boxster (en ook de Cayman) de betere keus is boven de 911 is zowel speculatief als in perspectief een waarheid. En met het meer volwassen plus groter worden van de nieuwe Boxster zal deze overtuiging geheid van kracht blijven.

Blik op interieur Porsche Boxster en meer
De nieuwe Porsche 911 (991) groeit, maar ook de toekomstige Boxster. Meer dan ooit tevoren zullen de twee broeders elkaars gelijke zijn, meer dan ooit Kaïn en Abel. Dat de 911 uiteindelijk aan het langste eind zal trekken is door de tussenkomst van Porsche zelf. Dat neemt niet weg dat de volgende generatie Boxster wel eens een grotere sprong voorwaarts kan maken dan de nieuwe 911.

Meer voor minder
Zowel de nieuwe 911 als de komende Boxster zullen zonder enige twijfel wederom steengoede sportauto’s zijn. Het is echter de laatste die van het verst moet komen. Sinds jaar en dag wordt de Boxster geplaagd door de schaduw van de 911 en met de nieuwe moet dat maar eens afgelopen zijn vindt ook Porsche. De nieuwe Boxster wordt zelfstandig, en groter (zie hiernaast het bewijs). De 991 zal zowaar op zijn tellen moeten passen, want het is hij die niet ontkomt aan een hoger prijskaartje.

Kunstmatig klein gehouden
De nieuwe Boxster zal vrijwel zeker – zoals dat eigenlijk altijd is geweest – more bang for the buck bieden, toch zal hij niet kunnen opboksen tegen de 911. Deze heeft zijn onverwoestbare imago mee en ook een meer Porschewaardig motorpalet met (vooralsnog) louter zescilinders. De Boxster zal het ook doen met vierpitters en alleen daarom al moeten knielen voor zijn broer. Toch zijn we uiterst benieuwd naar een rechtstreeks vergelijk. Vanaf medio 2012 kan dat. De nieuwe Porsche 911 staat kort na de IAA al bij de dealer. De Boxster volgt het jaar erop.
Redactie
Door Redactie
Blik op interieur Porsche Boxster en meer
Blik op interieur Porsche Boxster en meer
Blik op interieur Porsche Boxster en meer

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers