Spyshots

Blik op interieur Porsche Boxster en meer

Het oordeel dat de Porsche Boxster (en ook de Cayman) de betere keus is boven de 911 is zowel speculatief als in perspectief een waarheid. En met het meer volwassen plus groter worden van de nieuwe Boxster zal deze overtuiging geheid van kracht blijven.

De nieuwe Porsche 911 (991) groeit, maar ook de toekomstige Boxster. Meer dan ooit tevoren zullen de twee broeders elkaars gelijke zijn, meer dan ooit Kaïn en Abel. Dat de 911 uiteindelijk aan het langste eind zal trekken is door de tussenkomst van Porsche zelf. Dat neemt niet weg dat de volgende generatie Boxster wel eens een grotere sprong voorwaarts kan maken dan de nieuwe 911.

Meer voor minder
Zowel de nieuwe 911 als de komende Boxster zullen zonder enige twijfel wederom steengoede sportauto’s zijn. Het is echter de laatste die van het verst moet komen. Sinds jaar en dag wordt de Boxster geplaagd door de schaduw van de 911 en met de nieuwe moet dat maar eens afgelopen zijn vindt ook Porsche. De nieuwe Boxster wordt zelfstandig, en groter (zie hiernaast het bewijs). De 991 zal zowaar op zijn tellen moeten passen, want het is hij die niet ontkomt aan een hoger prijskaartje.

Kunstmatig klein gehouden
De nieuwe Boxster zal vrijwel zeker – zoals dat eigenlijk altijd is geweest – more bang for the buck bieden, toch zal hij niet kunnen opboksen tegen de 911. Deze heeft zijn onverwoestbare imago mee en ook een meer Porschewaardig motorpalet met (vooralsnog) louter zescilinders. De Boxster zal het ook doen met vierpitters en alleen daarom al moeten knielen voor zijn broer. Toch zijn we uiterst benieuwd naar een rechtstreeks vergelijk. Vanaf medio 2012 kan dat. De nieuwe Porsche 911 staat kort na de IAA al bij de dealer. De Boxster volgt het jaar erop.

Gerelateerde artikelen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.