Spyshots

Weer een beetje meer Mercedes-Benz SL

De nieuwe Mercedes SL-klasse laat weer eens van zich zien en met het introductiemoment in het vizier krijgen we weer wat meer zicht op het uiteindelijke koetswerk. Hier rijdt overduidelijk een grote versie van de SLK.

Mercedes had laten weten dat de SLK en de SL meer naar elkaar zouden toegroeien en daarmee heeft het niets teveel gezegd. Sterker nog, het zou geen blamage zijn als je de nieuwe SL op de foto’s zou verwarren met de SLK. Nu het front weer een beetje meer is ontbloot wordt dat des te duidelijker. Apart van het formaat zit het grootste verschil in de achterzijde waar Mercedes bij de SL kiest voor neerwaartse achterlichtunits. Bij de nieuwe ML zagen we deze meer ingetogen, sierlijke vorm ook al.

Sport Leicht
De SL is altijd een bemeten, zwaarlijvige roadster geweest en ondanks dat Mercedes heeft toegezegd dat de nieuwe generatie een stuk lichter zal zijn zal de coupé-cabriolet nog steeds geen ‘Sport Leicht’ zijn. Veel aandacht is daarom ongetwijfeld uitgegaan naar de besturing zodat hij wel degelijk zo aanvoelt. Bovendien moet de SL wederom weer kunnen opboksen tegen de 6-serie van BMW. Andere auto’s die Mercedes als rivaal ziet zijn de Aston Martin V8 Vantage en de Jaguar XK. Tijdens sommige testritten werd de SL zelfs door deze luxe Britten vergezeld.

Detroit
Mercedes-Benz zal de komende SL waarschijnlijk nog dit jaar voorstellen. Maar het zal al 2012 zijn voordat we de auto in levende lijve kunnen aanschouwen. Daarvoor moeten we ook nog eens een eind reizen, want het showdebuut staat hoogstwaarschijnlijk gepland voor de NAIAS in Detroit, medio januari.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.