Spyshots

Nieuwe Porsche 911 stelt zich voor

Porsche heeft de nieuwe 911 klaar. En dat mag de hele wereld weten. De eerste exemplaren zijn inmiddels als voorserie van de band gerold en daarmee rijdt Porsche testronden in de omgeving van Stuttgart-Zuffenhausen.

Steeds slimmer maken autofabrikanten gebruik van hypes die gecreëerd worden in de media. En vaak zwengelen ze die zelf aan. Zeker bij een nieuwe 911 is dat niet zo moeilijk. We zitten immers allemaal reikhalzend uit te kijken naar de volgende generatie. Na tijdenlang met zwaar gecamoufleerde prototypes te hebben rondgereden en zelf een spyvideo te hebben verspreid mag de hele wereld nu weten dat de nieuwe 911 er klaar voor is.

Lichtunits
De 911 zoals op deze foto’s te zien is verbergt enkel nog een paar details. Zo zien we de definitieve koplampen nog niet en zijn ook de achterlichtunits afgeplakt. Sowieso ziet die achterzijde er wat vreemd uit; rondom de lichtunits lijkt het allemaal niet te passen. Zou Porsche daar dan toch nog een soort van nep-bumper op hebben zitten? Ach, wat maakt het uit. Al tientallen jaren lang is een nieuwe generatie 911 slechts een evolutie van zijn voorganger waardoor het design nimmer verrassend is.

911 Carrera en Carrera S
Onderhuids zal de vooruitgang wederom het grootst zijn. Porsche lepelt in de Carrera een 3.4 liter boxermotor met vermoedelijk 350 pk. De Carrera S zal er 395 pk uitpersen. Als de geruchten kloppen wordt het blok standaard gekoppeld aan een technische primeur: een handgeschakelde zevenversnellingsbak. Optioneel zal de PDK-tranmissie, met eveneens zeven versnellingen, in de prijslijsten staan. Dankzij de wat kleinere motor (de oude Boxermotor was 3.6 liter groot) zal het verbruik met zo’n 10 procent dalen.

Frankfurt
Porsche stelt de nieuwe 911 officieel voor tijdens de IAA in Frankfurt, maar wij verwachten je nog voor die tijd de eerste officiële foto’s en details te kunnen tonen. Met de onthulling breekt er bovendien een nieuw tijdperk aan waarbij we na de Coupé ook de Convertible ook de vele afgeleiden zullen gaan zien. De nieuwe 911 Targa en nieuwe 911 Turbo hebben we al even aan kunnen proeven, maar ook de rest staat te trappelen!

Gerelateerde artikelen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.