Spyshots

Vernieuwde Mercedes-Benz GLK blijft onderscheidend

Niet enkel vanwege zijn compactere bouw is de GLK altijd onderscheidend geweest ten opzichte van de ML- en GL-klasse. Mercedes-Benz heeft hiervoor nadrukkelijk gekozen omdat de GLK een andere, bovenal jongere doelgroep moet aanspreken. De vernieuwde GLK zal daarom ook niet enorm veranderen.

Met het vernieuwen van de ML-klasse en de aanstaande generatie van de GL als grotere broer wordt de kloof tussen deze twee forse Mercedessen en de GLK nog groter. Op zich logisch, want bij de GLK gaat het om een facelift en bij de eerdergenoemde andere SUV’s om een compleet nieuwe generatie. Mercedes-Benz had de opgefriste GLK vrij gemakkelijk in lijn kunnen brengen met ML, maar doet dat niet. Het model is immers nog maar vier jaar oud wanneer het in vernieuwde gedaante zal worden geïntroduceerd, en huidige GLK-rijders wil men niet prompt verouderd laten rond rijden. Het wordt dus een milde facelift met hooguit hertekende bumpers rondom en nieuwe, strakgetrokken lichtunits.

Interieur
Binnenin verandert er misschien wel het meest. Een nieuw stuurwiel, oorspronkelijk afkomstig van de CLS, is het eerste dat opvalt. En waar is de pook van de transmissie? Momenteel stuurt een laptop de 7G-Tronic automaat nog aan, straks bij de showroomversie zal dat een hendel achter het stuurwiel zijn, net als bij de ML en GL. Naast verfijnde transmissies zullen ook de motoren nog iets aangescherpt worden ten behoeve van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Betere materialen tillen de bouwkwaliteit omhoog en elektronische noviteiten overgewaaid van andere Mercedessen krikken de totale beleving van de GLK naar een hoger level.

2012
Wanneer de vernieuwde Mercedes-Benz GLK voor ’t eerst aan het publiek wordt getoond is nog onduidelijk. Wij denken tussen de presentatie van de nieuwe ML en GL in, ergens in eerste helft van 2012 dus.

Gerelateerde artikelen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.