Spyshots

Daar gaat de nieuwe Fiat Panda!

De nieuwe Fiat Panda zou op de aankomende IAA midden september staan maar de prototypes onthullen nog maar weinig. Toch is best goed te zien waar het design heengaat, mede door de eerder gelekte patenttekeningen natuurlijk.

Zo’n anderhalve maand geleden lekten twee patenttekeningen van de nieuwe Fiat Panda via het web. Aan de hand daarvan was goed te zien dat het nieuwe design een evolutie op de huidige generatie is, maar met een meer ronde, speelse vormgeving. De nieuwe Panda neigt een beetje naar de 500. Deze spyshots bevestigen dat.

Groter
De Panda van nu is minstens zo geutig als het origineel, maar dat zijn eigenlijk ook de enige overeenkomsten. Heden staat de legendarische Fiat te boek als ruim, praktisch en lekker sturend. De nieuwe zal dit ongetwijfeld voortzetten en wordt zelfs nog ietsjes ruimer dankzij zijn toegenomen buitenmaten. De inzittenden profiteren met name van de naar schatting met tien centimeter gegroeide lengte.

Kleiner
De motoren die Fiat in de nieuwe Panda lepelt worden daarentegen alleen maar kleiner. De Italiaanse fabrikant heeft immers een naam hoog te houden op het gebied van zuinige en schone auto’s. Reken sowieso op de 0.9 liter TwinAir-benzinemotor. Onder het kopjes diesels zal zeker de 1.3 Multijet staan welke binnenkort al in aangescherpte uitvoering in de Punto MyLife ligt.

Gerelateerde artikelen

Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding

Autonieuws
Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding
> Artikel lezen

Dappere Fiat Panda van Novitec

Tuning & styling
Dappere Fiat Panda van Novitec
> Artikel lezen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.