Spyshots

Avontuurlijke Volkswagen CrossPassat op komst

Nieuw zijn ze niet, maar het kon wel eens een zelfstandig segment worden: crossmodellen op basis van grote middenklassers. Peugeot stelde onlangs de 508 RXH voor en hier het bewijs dat ook Volkswagen achter de schermen al werkte aan een avontuurlijke en opgehoogde Passat.

Audi heeft de Allroad-modellen en bijvoorbeeld ook het programma van Ford kende ooit eens een soortgelijk model in de vorm van de Focus X Road. En dan hebben we Volkswagen zelf nog niet eens genoemd met de CrossPolo, CrossGolf, CrossTouran en in Zuid-Amerika zelfs CrossFox. Garant voor een grote afzet staan dit soort modellen doorgaans niet, maar omdat nichemarkten in autoland steeds meer vervagen – ieder gaatje wordt immers opgevuld – moeten autofabrikanten binnen hun productgrenzen naar nieuwe wegen zoeken om zich te blijven onderscheiden. Een crossmodel zou een oplossing kunnen zijn, zo denken Volkswagen en Peugeot er klaarblijkelijk over.

Nog op gepoetste schoenen
Het duurt zeker nog wel tot eind 2012 voordat de Volkswagen CrossPassat showroomrijp is en dus is er nog niet veel van het nieuwe model te maken. Sterker nog, ondanks de camouflage lijkt deze Passat Variant niets meer dan een normale…Passat Variant. De ongetwijfeld te verwachten stoere zwarte opzetstukken lijkt dit prototype nog te moeten missen, al bolt er onder de camouflage toch iets dat lijkt op aangezette wielkasten en stoere bumpers. Ga bovendien vanuit dat onderhuids 4x4-techniek (Volkswagen’s 4Motion-systeem) te vinden is en de auto lijkt ook iets hoger op de wielen te zijn gezet. Het begin voor het maken van vieze schoenen is in ieder geval gemaakt.

Topmodel
Motorisch verwachten wij overigens een aangeboden palet dat niet of niet veel zal afwijken van het reguliere gamma. Hooguit worden enkel de krachtigere TSI’s en TDI’s in de CrossPassat gelepeld. Het zit er namelijk dik in dat de CrossPassat het nieuwe topmodel binnen de Passat-familie gaat worden en dat hiermee wil aanduiden.

Gerelateerde artikelen

Meer pit voor de Abt Volkswagen Passat Variant

Tuning & styling
Abt Volkswagen Passat Variant
> Artikel lezen

Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'

Autonieuws
Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'
> Artikel lezen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

190 pk en 20% bijtelling voor Volkswagen Passat

Autonieuws
190 pk en 20% bijtelling voor de Passat
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.